contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negresa Cu Ciocolata Si Pere

articol scris de orban blog Bucataria mea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Este o prajitura ciocolatoasa,cu un invelis usor crocant si un interior putin umed.Se face foarte rapid si se termina de mincat la fel de rapid.
 Ingrediente:
  • 3-4 pere
  • 6 oua
  • 240 gr. unt
  • 320 gr. ciocolata
  • 200 gr. faina
  • 320 gr. zahar
  • 1 praf de copt
  • sucul de la jumatate de lamiie
Se curata perele de coaja,se taie dupa preferinta si se stropesc cu zeama de lamiie.Ciocolata,untul si zaharul se topesc pe baie de aburi,iar dupa aceea o punem la racit.Cind amestecul de ciocolata mai este putin calduta adaugam pe rind cele 6 oua unul cite unul,amestecind bine dupa fiecare ou.Se inglobeaza oul mai bine daca amestecam cu telul.Dupa ce am inglobat toate ouale punem faina amestecata cu praful de copt.Ungem o tava cu unt,o tapetam cu faina si punem compozitia in ea.Deasupra asezam perele si dam la cuptor pentru 40-45 minute.POFTA BUNA!