Negresa Cu Ciocolata Si Cafea
articol scris de Criss75 blog criss75-despremine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mai mult mulatra decat negresa :), ca n-am pus suficient de multa cacao. Mi s-au parut suficiente 3 linguri, dar se pare ca n-au fost destule. Foarte buna oricum, cu blat pufos, textura usor umeda si aroma discreta de cafea.
- 1 1/2 cana zahar
- 1 1/2 cana faina- 1 cana de lapte
- 1 cana de ulei
- 5 oua
- 3 linguri de cacao
-1 lingurita cafea instant
- un plic de zahar vanilinat
- un plic de praf de copt
- 3 linguri dulceata de visine
- un plic de praf de copt
- 3 linguri dulceata de visine
Intr-un vas se amesteca zaharul, zaharul vanilinat, cacaua, cafeaua apoi se adauga treptat laptele si uleiul, pana se omogenizeaza bine. Se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot. Din aceasta compozitie se opreste o cana.
Restul siropului de ciocolata se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu 5 galbenusuri, faina amestecata cu praful de copt, dulceata de visine si in final albusurile batute spuma.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit 25-30 minute, pana trece testul scobitorii.
Cand este aproape gata, se scoate tava din cuptor, se toarna peste blat siropul de cacao ramas in care am adaugat o jumatate sticluta esenta de rom si se intinde cu dosul unei linguri pe toata suprafata prajiturii, apoi se introduce din nou in cuptor si se mai coace 10 minute, la foc mic. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie patrate sau dreptunghiuri. Pe fiecare patrat se spriteaza crema ganache de ciocolata.Crema:
-100 g ciocolata amaruie
- 1 lingurita cafea instant
-300 ml frisca
In 100 ml frisca punem ciocolata rupta bucatele si o topim pe baie de aburi, apoi lasam la rece.
Dupa ce prajitura e gata si crema e rece, batem crema de ciocolata cu mixerul si adaugam restul de frisca. Batem pana se intareste crema.