Negresa Cu Busuioc
Sursa Negresa cu busuioc
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Credeati ca busuiocul se foloseste numai in mancaruri?! Ei bine, fii-miu s-a gandit c-ar merge de
minune intr-o negresa. :) V-am mai zis ca mai mereu ma ia de maneca si ma trage in bucatarie sa mai facem o "pajitula". Asa s-a intamplat si acum. A mixat el ce a mixat si la final a gasit punga cu busuioc uscat si a "scapat" olecuta in compozitie. Bine a facut ca a scapat busuiocul ca tare buna a mai fost.
Ingrediente:
- 8 oua medii (de tara)
- 8 lg cu varf zahar
- 8 lg cu varf faina
- 2 lg cacao
- 5 g praf de copt
- 2 lgt busuioc uscat
- pt. decor: cacao pudra, flori de visin
Cum procedezi:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Intr-un vas mixeaza spuma ouale cu zaharul pana cand acesta se dizolva.
3. Cerne faina impreuna cu cacaoa si cu praful de copt in compozitie si incorporeaza-le cu ajutorul mixerului. Totodata pune si busuiocul si mixeaza 1 minut.
3. Cerne faina impreuna cu cacaoa si cu praful de copt in compozitie si incorporeaza-le cu ajutorul mixerului. Totodata pune si busuiocul si mixeaza 1 minut.
4. Transfera compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 25 min. Testeaza cu o scobitoare, daca iese curata => blat copt.
5. Dupa ce te asiguri ca blatul e copt, scoti tava si lasi prajitura sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta), apoi tai capetele si o portionezi in bucati de 9 x 4 cm si o pudrezi cu cacao.