Negresa Cu Alune - De Post
articol scris de oanaoana blog Dulciuri ca la Oana acasa
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Alt deliciu de post este si negresa cu gem de prune si alune de padure... yummy!
Ingrediente:
- 400ml de apa minerala
- un sfert de cana de ulei
- 2 linguri de gem de prune
- 2 lingurite de bicarbonat
- 1 lingurita de scortisoara
- 100g zahar
- o mana de alune de padure neprajite
- 1 si 1/2 cana faina
- sirop dulce (optional)
Se amesteca totul in afara de faina, pana cand compozitia devine de consistenta smantanii.
Se adauga faina amestecand continuu. Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu faina si se da la cuptor timp pana cand trece testul scobitorii (cam 20 de minute +-)
Pentru cine doreste o prajitura mai insiropata se poate face un sirop din jumatate de cana de apa si 4-5 linguri de zahar. Se toarna peste prajitura calda.
Se poate servi cu nuca de cocos presarata. S-aveti pofta!