NegresĂ CiocolĂtoasĂ
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Dacă îți place ciocolata, ai găsit blogul care ți se potrivește. Adică Blogul lui Haplea
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
Pentru blat
- 2 ouă
- 60 ml de lapte
- 50 gr de unt
- 100 gr ciocolată
- 150 gr de zahăr
- 80 gr de făină
- 1 plic de praf de copt
Pentru glazură
- 50 gr de ciocolată (albă sau neagră)
- 2 linguri de frișcă lichidă
- o felie subțire de unt
- sirop Nesquik
Plan de lucru:
- preparăm blatul. Topim ciocolata și untul în lapte pe baie de apă (poza 2)
- frecăm ouăle cu zahărul (pozele 3 și 4), iar apoi le amestecăm cu ciocolata topită (poza 5)
- punem praful de copt în făină (poza 6) și adăugăm treptat în compoziția de ouă și ciocolată topită (pozele 7 și 8 ). Turnăm blatul într-o formă de tort cu pereți detașabili (diametrul 24 cm) tapetata cu foaie de copt (poza 9) și lăsăm la cuptor până se coace (poza 10)
- preparăm glazura după metoda clasică. Topim ciocolata și niște unt (poza 11), obținând un amestec omogen
- întindem glazura peste blat și decorăm cu sirop de ciocolată Nesquik (poza 12)
- poftă bună! (poza 13)
Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 14 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: C2. Prajituri