contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Nectar Rubiniu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Raw wild berries

Deja am facut a doua tura de nectar si s-au cam dus si fructele de padure de pe tarabe. Insa sper ca ati facut rezerve din aceste comori cu superproprietati de regenerare celulara si ca le-ati tratat regeste, asa cum v-am sugerat. Asadar reteta de fata se preteaza atat pentru fructe proaspete cat si pentru fructe congelate.

Raw wild berries nectar

Va ziceam despre proprietatile fructelor de padure. Pe langa faptul ca arata toate ca niste bijuterii (ba nu, de mii de ori arata mai bine decat acestea), deliciile noastre ascund in pulpa lor zemoasa si acrisoara zeci de vitamine cu proprietati minunate.

Asadar iata cam ce cocktail de beneficii veti obtine din acest nectar pretios:

  • Vitaminele: A, PP, B1, B2, C, D
  • Minerale: calciu, magneziu, zinc, potasiu, fosfor, fier
  • Actiuni terapeutice:
  1. regenerarea vaselor de sange
  2. normalizarea glicemiei
  3. regenerarea purpurei retinei
  4. neutralizarea infectiilor din intestin
  5. scaderea glicemiei
  6. reglare hormonala
  7. eliminarea anemiei
  8. cresterea imunitatii
  9. scadere in greutate
  10. efecte antihemoragice
  11. efecte antinflamatorii, astringente, tonifiante, antioxidante
  12. refacerea ficatului
  13. distrugerea viermilor intestinali
  • Omega 3 si Omega 6

Iata deci cate felurite medicamente zac in niste fructe atat de gustoase si la indemana. Vorbim in acest caz despre superfructe, adica fructe care incapsuleaza o vasta gama de vitamine, minerale si proteine, cu efecte miraculoase asupra sanatatatii (daca e insa sa imi dau cu parerea, cam toate vegetalele sunt superalimente deci e discutabila exclusivitatea asta atribuita doar asupra unora dintre ele dar ne supunem).

Un nectar gros, rosu-rubiniu, cu aroma suava de fructe de padure, acrisor si numai bun de impartit cu copiii si familia, acum in prag de toamna cand racelile si virusii isi fac aparitia. Cu asta va imbii si va indemn chiar sa puneti manutele la treaba pentru ca veti crea o bautura nepretuita pentru sanatatea voastra.

aimg1

Nectar rubiniu

  • o mana buna de zmeura
  • o mana buna de afine
  • o mana buna de catina
  • o mana buna de coacaze negre
  • o mana buna de coacaze rosii
  • o mana buna de mure
  • o lingura de pudra de acai (gasiti aici)
  • apa plata
  • 500 g miere/sirop de artar sau agave
  1. Fructele sepun intr-o sita si se scufunda de cateva ori intr-un bol plin cu apa, pentru a elimina impuritatile si a nu le zdrobi si distruge aroma.
  2. Se scurg de apa si se pun in blender impreuna cu apa cat sa le acopere pret de 1-2 degete, pudra de acai si miere.
  3. Se mixeaza pana la omogenizare, se strecoara si se pune intr-o sticla cu gatul larg sau o cana de sticla, la frigider, unde rezista aproximativ 3 zile.

N.B!

  • daca doriti ca nectarul sa reziste mai mult mariti cantitatea de miere. Cantariti nectarul obtinut si adaugati de doua ori mai multa miere decat volumul nectarului pur neindulcit (o parte nectar la doua parti de miere). Strecurati si imbuteliati.
  • pentru ca efectele sa fie vizibile e necesara o cura de o luna cu nectar
  • diabeticii vor inlocui mierea cu sirop de agave.
  • daca preparati nectarul cu fructe congelate, nu le decongelati ci folositi-le inghetate, mixand cu functia ICE a blenderului sau PULSE, pentru a se sfarama mai usor, apoi mixati normal.