contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Nectar De Piersici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente: 5 kg piersici sau caise, 400 g zahar (fructoza), 30 ml apa, salicilat.
Mod de preparare: Se spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs. Se scot samburii si se curata de coaja. Se dau prin masina de tocat sau in mixer si se toarna piureul obtinut intr-o cratita. Se adauga zaharul(fructoza) si apa, se pune cratita pe foc si se fierbe nectarul timp de 15-20 minute. Se culege spuma care se formeaza deasupra.Inainte de a se opri se pune un varf de lingurita de salicilat. Se toarna apoi nectarul fierbinte in sticle incalzite, care apoi se capseaza sau se leaga cu celofan dublu. Se aseaza sticlele intre paturi, se invelesc bine si se lasa asa pana se racesc.
Sugestii: Nectarul de piersici sau caise are multe vitamine si se poate consuma asa cum este sau diluat cu apa minerala.


Reteta am gasit-o pe situl culinar.ro.



Piersicile care asteapta sa fie curatate




Fructele pasate cu blenderul
In timp ce fierb:




Articol recomandat de liligospodini.blogspot.com