contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Naut Picant Cu Porumb Si Cu Sos Raita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Cum v-am mai spus, in trendul culinar al anului acesta sunt si aromele asiatice, mini stiuletii de porumb, nautul .Asa ca pentru concursul Bonduelle zi de zi inspirelle-Fii trendy in bucatarie ,organizat de Bonduelle si Alina de la Sotia fericita  , am facut acest fel de mancare, ce poate fi unul de sine statator sau poate acompania o friptura la cuptor,gratar, tandoori.
INGREDIENTE :
-o ceasca de naut uscat
-o ceapa mica
-2.5 cm de radacina de ghimbir ras
-2 catei de usturoi feliati
-1/4 lingurita turmeric
-o conserva de rosii decojite si taiate cubulete
-o lingurita garam masala
-5 mini stiuleti de porumb
-sare,piper dupa gust
-2 linguri de ulei
-o legatura de coriandru sau patrunjel verde tocat
ptr.raita:
-150 ml iaurt
-2 cepe verzi tocate
-o lingurita de praf de chimion
-2 linguri de menta proaspata sau o lingura menta uscata
-un varf de cutit de ardei iute cayenne sau boia iute
MOD DE PREPARARE :


1.se spala nautul uscat ,se pune la hidratat in apa rece de seara pana a doua zi, dupa care seschimba apa si se fierbe .Eu l-am fiert la oala cu presiune ca merge mai repede. La mine a durat cam 40 de minute.


2.Se incinge wok-ul, sau o tigaie mai mare, se caleste ceapa timp de 2-3 minute, se adauga usturoiul, ghimbirul si turmericul se calesc si ele 15-20 de secunde apoi se adauga rosiile, se potriveste de sare si piper,se adauga si nautul, se aduce la fierbere, apoi se reduce focul si se lasa 15-20 de minute sa fiarba la foc domol,pana ce sosul scade si se ingroasa.
3.Chiar inainte de a stinge focul se adauga garam masala si coriandrul sau patrunjelul verde tocat.


4.Sosul raita se face amestecand toate ingredientele. Se pastreaza la rece.


5.Nautul se serveste garnisit cu mini stiuleti de porumb si ceapa arpagic si stropit cu sos raita
Pofta buna !