Naut La Cuptor Cu Vinete Si Halloumi
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De multe ori, am fost de parere ca mancarurile la cuptor sunt mai grele, cu mai mult sos si necesita mai mult timp de gatire, in plus, ele se pot servi mai mult iarna, atunci cand simtim nevoia sa ne incalzim mai mult cu o mancare calda. Acest fel de mancare pe care vi-l aduc astazi in atentie, este specific zilelor de vara, si chiar daca este nevoie sa folositi cuptorul, nu o sa va para rau. Se pregateste usor, are multe fibre datorita minunatului naut de la Sun Food, este plin de nutrienti si nu va mai spun ca este si delicios! In plus, se poate consuma si cald si rece! Un plus de savoare este dat de branza halloumi, care ii da si ceva consistenta si o textura tare interesanta. Daca nu aveti branza halloumi sau nu vreti sa folositi, atunci puteti inlocui cu branza feta.
Ingrediente:
1 vanata medie
150 g branza halloumi
5-6 rosii cherry
4 catei usturoi
220 ml suc de rosii
70 ml apa
3 linguri ulei de masline
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita boabe mustar
1 lingurita paprika afumata
1/2 lingurita schinduf
piper proaspat macinat
1 crenguta oregano
frunze proaspete busuioc
Puteti folosit naut uscat pe care sa-l preparati acasa, insa necesita mult timp de pregatire si solicita rabdare, asa ca eu va sugerez sa folositi nautul SunFood, deja preparat. Contine apa, naut si sare, nimic altceva! Este minunat la gust, are un continut ridicat de antioxidanti, in plus, ajuta la reglarea colesterolului rau. Este o alternativa excelenta la carne, este satios si gustos si puteti prepara nenumarate mancaruri cu el.
In primul rand, incingeti cuptorul la 190 grade Celsius.
Desfaceti conservele de naut, scurgeti de apa, clatiti sub apa rece si scurgeti din nou intr-o sita. Lasati deoparte. Spalati vanata uscati-o cu un prosop curat, taiati-o felii.
Intr-o tigaie incingeti 2 linguri de ulei de masline. Prajiti feliile de vanata pe ambele parti pana se rumenesc frumos, scoateti-le pe un servet de bucatarie pentru a elimina excesul de ulei.
Curatati usturoiul si tocati-l, intr-o tigaie incingeti o lingura ulei de masline, adaugati usturoiul si caliti-l pret de 1 minut, avand grija sa nu se arda.
Adaugati nautul scurs
condimentati cu paprika afumata, sare, piper, schinduf si boabele de mustar.
adaugati sucul de rosii si apa, lasati sa fiarba cateva minute pana ce sosul se ingroasa un pic.
Turnati compozitia de naut intr-o tava pentru cuptor
din loc in loc asezati feliile de vanata prajita
puneti bucatele de branza halloumi si jumatati de rosii cherry
iar pe deasupra presarati frunzulite de oregano proaspat
Dati la cuptorul incins pentru 25-30 de minute pana ce branza se rumeneste frumos si capata un aspect placut
Lasati cateva minute sa se racoreasca
presarati si frunzulite de busuioc proaspat
serviti alaturi de felii de paine prajita
Dupa cum spuneam, se poate consuma si cald si rece
este o minune de mancare! O sa va placa la nebunie si o sa va doriti sa o refaceti cat de curand!
Enjoy!