Năsturei De Pitici
Sursa Năsturei de pitici
articol scris de Lavinia blog prajiturilelaviniei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
(Reţetă preluată din revista Secretele bucătăriei nr. 12)
Ingrediente pentru 50 bucăţi
- 380 g făină
- 120 g zahăr pudră
- sare
- 250 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură cu vârf cacao
Mod de preparare:
1. Se amestecă făinacu zahăr pudrăşi un praf de sare; se adaugăbucăţele de unt şi se amestecă. Se adaugă gălbenuşurile şi se frământă aluatul. Se împarte aluatul în două şi se înglobează cacao într-una dintre jumătăţi. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 2 ore.
2. Se încinge cuptorul la 175 * C. Se întind două foide aluatgroase de 3 mm. Se decupează nasturii cu o formă şi se coc 10 min. pe o tavă cu hârtie de copt.
Din acest aluat se pot obţine şi alte forme . Le decoraţi cum doriţi.
În aluatul alb se adaugă puţin colorant verde sau roşu. |
Aceste reţete de biscuiţi le-am realizat cu elevii pe parcursul a două zile, de aceea pozele sunt făcute cu toate produsele finale.