contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Nasturei Cu Migdale Si Gem

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Dragii mei, in curand vom intra in febra pregatirilor pentru Craciun (eu una, am de gand sa pregatesc tot felul de bunatati :P)...asa ca, pe ultima suta de metri, va prezint niste fursecuri crocante si delicioase cu migdale...sau nuci :))
Va sfatuiesc sa nu faceti numai o portie daca va apucati de ele :)))
Ingrediente:
- 100 g. margarina/unt
- 100 g. migdale sau nuci macinate
- 150 g. faina
- 50 g. zahar tos
- 2-3 pliculete cu zahar vanilat (20-30 grame)
- gem

Mod de preparare:
Se amesteca margarina sau untul, daca nu tineti post, cu zaharul timp de 2, 3 minute sau pana se face spuma.
Se adauga migdalele/nucile macinate si zaharul vanilat, un praf de sare (un varf de cutit) si faina cernuta, in ploaie. Se framanta cateva minute (cu mainile); aluatul obtinut se face bila si se pune la frigider pentru cca. 15 minute. Se intinde apoi pe o suprafata infainata si se decupeaza cu o forma rotunda sau cu gura unui pahar de tuica, "nasturei" :)
Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptor (preincalzit) timp de 10-12 minute, la foc potrivit (180 grade C)
Se lasa sa se racoreasca si se pune pe fiecare nasturel cate un banut de gem :)
...sau se servesc simple, pudrate cu zahar pudra.