contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Nasturasi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  • un praf de sare
  • 125 gr unt (la temperatura camerei)
  • 2 galbenuauri
  • 80 gr de zahar

  • Mod preparare:
    i am frmântat bine pân am obinut aluatul acesta:

    L-am pus în folie alimentara ai l-am lasat sa zaca în frigider. La sursa scrie sa stea 30 de minute. Al meu a zacut vreo câteva ore.
    Am aprins cuptorul, am pus hârtie de copt în tava.
    Am scos aluatul ai am format bile între palme.
    Am dat fiecare bila printr-un amestec de zahar alb cu zahar brun astfel încât sa se acopere doar jumatate de bila.
    Am pus în tava cu partea cu zahar în sus ai lasând loc între biscuiaei.
    Cu degetul - prin apasare - locul pentru ciocolata.
    Iata ai producaia integrala (cam puaini):

    La cuptor, treapta 1 din 8, pentru 20 de minute.
    Între timp am pus pe foc mic:
    • 120 gr de ciocolata cu lapte
    • 3 linguri de friaca lichida
    Ciocolata s-a topit, am amestecat pentru a se omogeniza. Am luat de pe foc.
    Am scos biscuiaii, tot cu degetul :P am mai insistat pe fiecare gropiaa, apoi i-am lasat vreo 5 minute. I-am umplut cu ciocolata topita.

    Data viitoare voi pune ai niate migdale macinate în gropiae.
    Sursele: aici ai aici.
    Reteta recomandata de doisiunsfertlamasa.blogspot.com