Napolitane Cu Nuci
Sursa Napolitane cu nuci
articol scris de sagycris blog cristina-k.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
... cu un gust nemaipomenit de nuci si aroma intensa de cacao aceste napolitane atat de simplu de pregatit sunt pur si simplu delicioase ;)
4 foi mari de napolitana
300g nuci macinate
3 linguri pline cacao
400g lapte condensat (dulce)
200ml lapte
esenta de rom
Intr-o craticioara se amesteca laptele condensat cu nucile si pudra de cacao. Se toarna treptat laptele, se omogenizeaza. Compozitia se tine pe foc potrivit, amestecand usor si continuu pana se ingroasa. Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga esenta de rom.
(Crema rezultata are gustul unei ciocolate amarui cu nuci - deci cu aroma si gust pronuntat de cacao si nu prea dulce; pentru varianta mai dulce se mai adauga in jur de 50~100g de zahar sau dupa preferinta.)
Se intinde 1/3 din compozitie pe o foaie de napolitana, se acopera cu a doua foaie, se preseaza usor. Se repeta operatia si cu restul de crema si foi.
Se taie in bucati cu un cutit f. bine ascutit... si se consuma cu atentie :D... fiindca pot crea dependenta :P
4 foi mari de napolitana
300g nuci macinate
3 linguri pline cacao
400g lapte condensat (dulce)
200ml lapte
esenta de rom
Intr-o craticioara se amesteca laptele condensat cu nucile si pudra de cacao. Se toarna treptat laptele, se omogenizeaza. Compozitia se tine pe foc potrivit, amestecand usor si continuu pana se ingroasa. Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga esenta de rom.
(Crema rezultata are gustul unei ciocolate amarui cu nuci - deci cu aroma si gust pronuntat de cacao si nu prea dulce; pentru varianta mai dulce se mai adauga in jur de 50~100g de zahar sau dupa preferinta.)
Se intinde 1/3 din compozitie pe o foaie de napolitana, se acopera cu a doua foaie, se preseaza usor. Se repeta operatia si cu restul de crema si foi.
Se taie in bucati cu un cutit f. bine ascutit... si se consuma cu atentie :D... fiindca pot crea dependenta :P