Napolitane Cu Nuca Si Rahat
articol scris de sagycris blog cristina-k.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta super-simpla :D si cu ingrediente putine ;) dar aromata si delicioasa ;)
3 foi mari de napolitana
1kg rahat
100ml suc de lamaie (de la 2 lamai)
coaja rasa de la o lamaie
200g nuca tocata
Rahatul se da prin masina de tocat carne - cel mai bine ;) - eu n-am si l-am tocat in food-processor si eram sa-mi parlesc aparatul :D
Nuca se taie bucatele.
Rahatul tocat se pune pe foc impreuna cu sucul de lamaie (preferabil intr-un vas de teflon) si se tine amestecand pana se infierbanta bine. Se inchide focul, se lasa sa se racoreasca vreo 5 minute, apoi se adauga coaja rasa de lamaie si nucile; se omogenizeaza. Se mai lasa inca vreo 5 min. sa se racoreasca apoi se umplu foile de napolitana. Se preseaza bine deasupa, dar cu grija sa nu se sfarame foile; dupa ce umplutura s-a racit se taie, stergand cutitul cu un servet umed de fiecare data...