contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Napolitane Cu Cremă Caramel și Nucă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente:

5 ouă,
1 pachet unt / margarină
500 g zahăr,
300 g nucă,
150 g biscuiți,
5 foi napolitane.

Mod de preparare:

Ouăle se bat spumă cu 250 g zahăr.
Se adaugă untul moale (la temperatura camerei) și se freacă bine.
Se adaugă nucile tocate (mai bine zis măcinate fie cu mașina specială de nucă, fie cu robotul de bucătărie).
Restul de zahăr (250 g) se va pune pe foc să se topească.
Când s-a caramelizat tot zahărul vom adăuga câte puțin din compoziția de ouă, amestecând incontinuu.
La sfârșit vom adăuga biscuiții măcinați și amestecăm bine până la omogenizare.
Cu această cremă vom umple foile de napolitane.
Eu am folosit 5 foi cu dimensiunile de aproximativ 30 cm x 20 cm.
Se ambalează în hârtie, se presează și se dă la rece.
Se servește a doua zi, tăiată în bucățele după bunul plac.
Poftă bună!