Napolitane Cu Ciocolata
Sursa Napolitane cu ciocolata
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asa ca va propun azi napolitane cu ciocolata, o reteta extrem de simpla care nu va va lua mai mut de 30 min si care cred ca este foarte apreciata atat de copii cat si de adulti...
Ingrediente:
-un pachet foi napolitana,
-un pachet de unt,
-50 ml apa,
-90-100 g ciocolata neagra cu min 55% cacao,
-2oo g zahar tos,
-100 g nuca macinata (poate fi si nuca de cocos),
-2-3 galbenusuri,
-1 esenta rom,
Preparare:
Untul, apa si zaharul se pun pe foc mic si se amesteca pana ce zaharul s-a topit complet. Se adauga ciocolata rupta in bucati si se amesteca in continuare pana se topeste.
Se inchide focul si se adauga rand pe rand galbenusurile si la final nuca si esenta de rom.
Se lasa sa se raceasca complet ca sa nu se inmoaie foile de napolitana si abia dupa aceea se trece la moantare.
Crema va arata mai mult ca o glazura asa ca nu va speriati ca este prea lichida.
Se intinde crema in strat foarte subtire pe fiacare foaie venind cu alta deasupra pana se monteaza toate cele 5 foi.
Foile astfel asezate se dau la rece dupa ce am asezat o greutate usoara deasupra sa se taseze putin.
Dupa cateva ore se poate taia napolitana si se poate glazura cu putina ciocolata.
Sper ca v-am convins ca aceasta napolitana este cea mai usoara reteta pe care o puteti face in criza de timp si pofta:) si in cateva ore aveti un desert extem de placut...