Napolitana De Dragobete
articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
Napolitana cu dragoste cu ingrediente la indemana. Vroiam sa fac ceva bun de Dragobete si aveam de ales intre mai multe prajituri. Inainte de a lua o hotarare, am facut o munca de cercetare prin camara . Aveam niste foi de napolitana, niste biscuiti (Petit Beure, cu cocos si cu miere), arahide, stafide, nuca de cocos, esente si un pachet de margarina de prajituri. Am rasfoit cartea de bucate si am dat peste aceasta reteta. Nu mi-a ramas decat sa dau o fuga pana la magazin sa cumpar lapte, rahat si ciocolata de menaj.
Ai nevoie de:
- 2 foi de napolitana;
- 300 gr. de biscuiti;
- 50 gr. de stafide;
- 50 gr. de nuca de cocos;
- 2 maini de arahide;
- 6 bucati de rahat;
- 200 gr. de ciocolata neagra de menaj;
- 250 ml. de lapte;
- 150 gr. de margarina de prajituri;
- un plic de zahar cu scortisoara (daca nu gasesti la magazine poti pune zahar vanilat si un praf de scortisoara);
- esente (vanilie, rom).
Rupi ciocolata in bucatele si o topesti in bain-marie alaturi de lapte. Dupa ce s-a topit adaugi margarina si lasi sa se raceasca.
Adaugi apoi zaharul cu scortisoara si esentele.
Tai in cubulete rahatul si cureti stafidele de codite.
Intr-un castron mai mare amesteci biscuitii zdrobiti cu stafidele, nuca de cocos, arahidele, rahatul.
Apoi incorporezi ciocolata calda.
Tai foile de napolitana in 2 si asezi o foaie intr-o tava de prajituri. Imparti compozitia in 3 si pui peste prima foaie 1/3 din amestec.
Asezi urmatoarea foaie si partea de compozitie corespunzatoare si tot asa pana cand acoperi napolitana cu ultima foaie ramasa. Dai la rece 2-3 ore.
E o prajitura simplu de facut si foarte consistenta. E un fel de napolitana cu salam de biscuiti .