Naan
Sursa Naan
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru atunci cand nu aveti paine in casa sau cand vreti sa mancati paine calda :) Eu am pregatit reteta de ceva timp(de cand era leurda pe piata). O puteti manca cu un sos de smantana si leurda sau cu hummus.
Ingrediente:
250 ml apa
400 g faina (tip 480)
10 g praf de copt
2 linguri ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
Mod de preparare:
Faina se cerne intr-un castron impreuna cu praful de copt, sare si zahar. In mijloc se face o adancitra in care se toarna apa; se amesteca cu o lingura cat se poate, apoi se framanta. Obtinem un aluat moale, care se imparte in 6 bucati egale.
Fiecare bucata se intinde intr-un cerc nu foarte gros, dar nici subtire; se pot intinde cu un sucitor sau cu mainile.
O tigaie teflonata, neunsa se pune pe foc, cand este incinsa se pune cate un cerculet. Se lasa la foc mic circa 5 minute pe fiecare parte. Se pastreaza intr-un servet.