contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Naan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



  Pentru atunci cand nu aveti paine in casa sau cand vreti sa mancati paine calda :) Eu am pregatit reteta de ceva timp(de cand era leurda pe piata). O puteti manca cu un sos de smantana si leurda sau cu hummus.

Ingrediente:

250 ml apa
400 g faina (tip 480)
10 g praf de copt
2 linguri ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar

Mod de preparare:

  Faina se cerne intr-un castron impreuna cu praful de copt, sare si zahar. In mijloc se face o adancitra in care se toarna apa; se amesteca cu o lingura cat se poate, apoi se framanta.            Obtinem un aluat moale, care se imparte in 6 bucati egale.
  Fiecare bucata se intinde intr-un cerc nu foarte gros, dar nici subtire; se pot intinde cu un sucitor sau cu mainile.

  O tigaie teflonata, neunsa se pune pe foc, cand este incinsa se pune cate un cerculet. Se lasa la foc mic circa 5 minute pe fiecare parte. Se pastreaza intr-un servet.