Naan
Sursa Naan

articol scris de ginuca27 blog ginuca27.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
- 3/4 cup de apa calduta
- 1 lgr drojdie
- 3 cups faina alba
- 2 lg ulei de floarea soarelui
- 4 lg iaurt degresat
- 1 lgr zahar sau miere
- 1 lgr sare
- 1 lgr praf de copt
- putin unt topit, pentru uns deasupra
- faina pentru framantat
- oregano (optional, eu am folosit, dar se poate si fara)
Am dizolvat drojdia in apa, apoi am adaugat, in ordinea prezavuta in instructiunile cuptorului de

paine, ingredientele lichide urmate de cele solide.

In final aluatul va fi destul de moale si chiar daca se lipeste de maini nu e nici o problema,

ne ajutam de putina faina pentru a-l modela. Cu cat e mai moale aluatul, cu atat va fi mai

frageda painea. I-am dat forma specifica, am presarat putin oregano si am introdus tava in cuptor, am folosit gratarul din cuptor, dar se poate coace foarte bine si la cuptor, tot secretul este sa fie temperatura foarte mare. Creste si se rumeneste imediat, in 3-5 min., depinde de forta cuptorului. Apoi se unge cu unt si .....gata !

Am mancat vreo 2 bucati asa goale si calde, dar surpriza mare a fost ca si a doua zi painicile erau la fel de fragede.



paine, ingredientele lichide urmate de cele solide.



In final aluatul va fi destul de moale si chiar daca se lipeste de maini nu e nici o problema,



ne ajutam de putina faina pentru a-l modela. Cu cat e mai moale aluatul, cu atat va fi mai



frageda painea. I-am dat forma specifica, am presarat putin oregano si am introdus tava in cuptor, am folosit gratarul din cuptor, dar se poate coace foarte bine si la cuptor, tot secretul este sa fie temperatura foarte mare. Creste si se rumeneste imediat, in 3-5 min., depinde de forta cuptorului. Apoi se unge cu unt si .....gata !



Am mancat vreo 2 bucati asa goale si calde, dar surpriza mare a fost ca si a doua zi painicile erau la fel de fragede.