contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

My Top 5 Must-haves Pentru Bebelusi Intre 0-3 Luni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa ce-am aflat ca o sa avem un ghemotoc mic si razacios, am inceput sa citesc liste peste liste de "Lucruri necesare pentru bebelusi", sa fac planuri, sa caut. Cascatul ochilor pe Amazon a devenit my favorite past-time. Am citit mii de review-uri, am bookmark-uit o multime de "lucruri necesare".


Multe dintre ele s-au dovedit a fi nu chiar asa de necesare, unele doar prostiute colorate, altele de-a dreptul inutile. Dar au fost si cateva pentru care m-am felicitat in fieacare zi ca le-am cumparat.
Si m-am gandit sa va impartasesc si voua topul meu de chestii utile intr-ale bebelusitului intre 0 si 3 luni. Ca sa keep it short, am zis sa ma limitez la 5. Putine, da' bune, right?
Here it goes:
1. Perna Boppy 

E o perna de alaptare pe care am folosit-o de fiecare data cand am alaptat bestiuta. Imi place ca, spre deosebire de multe alte perne de alaptare, e ferma si se muleaza numa' bine pe mine si totodata sustine bebelusul intr-o pozitie super-comoda. Nu stiu ce m-as fi facut fara ea - cum el a fost mereu mai dolofan, mi-ar fi fost imposibil sa-l sustin doar cu bratele. Asa eram hands-free and happy amandoi.
Ce e tare la Boppy e ca are viata lunga. Chiar si dupa ce nu l-am mai alaptat, am folosit-o in continuare pe post de fotoliu bebelusesc (fara sa-l las singur in ea niciodata, ofc!), si acum, ca incepe sa stea in fund, e numai buna ca sa ii ofere putin sprijin si protectie pentru datile cand se dezechilibreaza si o ia amenintator spre podea :)
Are fete de bumbac, colorate si detasabile, usor de spalat.
2. Caruselul de la Bright Starts

E colorat, cu o girafa, o maimutica si un strut care danseaza frumos deasupra patului. Animalutele sunt orientate in jos, ca sa bucure ochii bebelusesti la maxim.
Canta 4 melodii: una de Mozart, una de Bach, una cu zgomote de natura si una cu Island Sounds (valuri si ciripit de pasarele) - care (remarcabil pentru muzicelele pentru bebelusi) nu sunt deloc enervante. Le aud inca de cateva ori pe zi si nu am ajuns inca sa le urasc, ceea ce e mare lucru.
Uneori adoarme uitandu-se la el, dar de cele mai multe dati doar le admira vrajit, dar sunt recunoscatoare ca pot sa il las acolo 10-15 minute cand am ceva treaba si sa-l stiu multumit si zambaret. So, totally worth the money, dupa parerea mea.
3. Salteluta de activitati Lamaze
S-a jucat sub ea 2 luni, in fiecare zi (poate "jucat" e o exagerare, dar a stat fascinat si s-a uitat la jucariile dansatoare, a chiuit, a zambit si a dat din toate membrele a fericire mare :)).
Ce e misto la ea e ca axele se misca, antrenand si jucariile dupa ele, asa ca e mult mai interesant de privit de ochii bebelusesti decat cele statice. Canta 2 melodii care sunt doar semi-enervante, dar totusi suportabile, una mai alerta si cealalta mai molcoma. Jucarilele sunt foarte simpatice si usor de detasat si reatasat la carucior/scaun de masina sau aruncat in geanta si luat in vizita sau la plimbare. Rachetica si martianul erau preferatele lui, le tragea un zambet stirb de fiecare data, iar in oglinda se admira minute bune.
Se spala usor in masina si e super-portabila. Ne-a placut!
4. Monitorul Angelcare

Aici am stat o gramada si m-am gandit si m-am razgandit. Era scumpicel si initial nu eram sigura ca merita banii. N-am vrut sa dormim cu copilul. E ceva ce merge de minune pentru unele familii si ii felicit din suflet, dar noi vroiam ca bebelinul sa invete sa doarma singurel, la el in pat, in camera lui, de la inceput. Alex oricum de cand il avem - desi niciodata nu a dormit cu noi - de fiecare data cand se trezeste brusc din somn, sare speriat: "unde e copilul? stau pe el? e ok??" Totodata, eram paralizata de frica ca o sa-l las singur si n-o sa-l aud, n-o sa stiu sigur ca respira, ca daca se intampla ceva, daca SIDS, daca tot felul de povesti de groaza?
Ce are in plus monitorul asta fata de altele, e senzorul de respiratie care se pune sub saltea. Simte miscarile respiratorii ale bebelusului si in caz de Doamne fereste (ceva foarte, foarte rau, de nici nu-mi vine sa scriu) suna alarma. Datorita lui, l-am stiut tot timpul insiguranta si am putut adormi si noi linistiti/
Acum, looking back, it was sooo worth it! Il folosim in continuare si probabil il vom folosi mult timp de-acum incolo.
5. Miracle Blanket

Noi l-am infasat pe Filipescu la somn din prima zi. Asa a dormit toate somnurile pana pe la 4 luni si-un pic. Am primit multe priviri oripilate ca "chinuim copilul?!" dar zau ca a fost una din cele mai destepte chestii pe care le-am facut.
Specialistii "zice" ca bebelusilor mici de tot le place sa se simta "contained", asa cum erau in burta mamei. Acolo era stramt rau si lor se pare ca le place sa se simta asa.. inconjurati de ceva. Ii linisteste si ii ajuta sa se relaxeze. Le face lumea asta mare si noua mai familiara. In plus, in primele luni nu-si controleaza deloc mainile si cand isi trag un pumn in ochi in tipm ce dorm, evident se trezesc. (Am testat asta in cele cateva somnuri pe care bebe le-a dormit neinfasat. Il priveam si-i vedeam cum isi da cu mainile in gura, nas, ochi, cum se sperie si se trezeste nedumerit: "Hey, who was that?")
De ce o paturica speciala si nu un finet obisnuit? Pentru ca e usor sa iasa din finet si pentru ca imi era frica de povesti cu copii sufocati de paturele :s
Miracle Blanket asta e o fasie mare de material care are un saculet pentru picioare (fara sa le stranga deloc - ii permite bebelusului sa stea pe cat de cracanat ii place, asa cum de altfel ii face si bine la picioruse), niste ariopioare care fixeaza bine mainile cele datatoare de pumni si care apoi sa infasoara in jurul corpului bebelusesc. Nu are arici, fermoar sau alte accesorii cusute. E super usor de pus once you get the hang of it si foarte usor de scos in toiul noptii, cand e nevoie de un diaper-change rapid.
Am avut 2 si le-am folosit la greu, iar ele, dragele de ele, au rezistat vitejeste. Le-am pus deoparte pentru next baby - imi place foarte mult ca au fost asa longevive.