contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

My Little Rabbit Si Vasul Pyroflam

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza

    Ati auzit de provocarea Bucatar real si gama Pyroflam. Sigur ca da! Pai cum altfel?! Astfel ca, dragilor, eu nici nu am mai stat mult pe ganduri si m-am si inscris.
    Stiam exact ce reteta as pregati, iar vasul rotund Pyroflam de 2 L e exact ce am nevoie. 
   Visez la reteta asta cu ochii deschisi, salivez numai cand imi aduc aminte de ea, uneori chiar si noaptea in somn :). E o reteta savuroasa, te lingi pe degete nu alta.
    M-am tot gandit cum sa o prepar, dar nu am gasit vasul potrivit. Serios! Vasul Pyroflam de 2 L e exact ce trebuie. E ideal pentru asa reteta. Sa va explic de ce. Reteta mea minunata si desavarsita e o delicioasa tocanita de iepure cu galuste fabuloase. Suna bine? Va conving acusi explicandu-va exact ce ingrediente va trebuie si mai ales cum se prepara. E genul de mancare ce trebuie preparata intr-un singur vas, direct pe flacara, urmand a o desavarsi punand vasul in cuptorul incins, astfel ca vasul Pyroflam e super bun, perfect adaptat retetei. Apoi, cand tocanita e desavarsita si aromele contopite, galustele perfect crocante, asezi vasul direct pe masa, forma sa rotunda, cu linii fine, iti permit o asa desfatare.... mmm...... ce bine arata!... si ce mireasma!... Fiecare se agita sa ia primul, fiecare isi pune in farfurie atat cat crede, cat poate duce, desi va asigur ca macar un mesean va spune: "mai vreau o data!" :)) 
   Daca mai ramane ceva puneti vasul Pyroflam direct in frigider si reincalziti usor in microunde, a doua zi, tot in vas, (poate fi pus in cuptorul cu microunde fara cea mai mica strangere de inima).
 Vasul Pyroflam e versatil si adaptabil retetei mele. Perfect pentru genul asta de mancare. Mai multe caracteristici ale gamei Pyroflam le gasiti aici.
   Dar ca sa va conving ca vasul Pyroflam e perfect pentru reteta mea, dati-mi voie sa v-o prezint in toata splendoarea ei.

       Asadar ingrediente pentru Tocanita de iepure cu galuste fabuloase:
pentru tocanita:
  • 1 iepure de casa taiat in bucati potrivite
  • 10 felii de bacon crud
  • 1 lingura rozmarin
  • 300 gr ciuperci Pleurotus
  • 2 cepe potrivite
  • 500 ml bere
  • 700 ml supa de pui
  • o lingura de unt
  • 1 lingura faina
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper proaspat macinat

pentru galuste:
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 150 gr unt
  • 1/2 nucsoara 
  • 1 lingurita tarhon
  • sare si piper proapst macinat
  • putin lapte

    Facem intai galustele amestecand faina cu praful de copt, tarhonul, un praf de sare de mare si putin piper proaspat macinat si turnam lapte cat sa obtinem un aluat elastic si nelipicios. Amestecam si framantam bine pana obtinem un aluat destul de ferm. Din el vom intinde cu palmele infainate un snur mare pe care il vom taia apoi in 18 bucati egale. Modelam din bucatelele respective niste bilute, le asezam pe o tava si radem deasupra nucsoara. Dam la frigider pana e aproape gata tocanita.
    Fiecare bucata de iepure o dam prin faina si o scuturam bine pentru a inlatura excesul. Punem vasul Pyroflam direct pe flacara, incalzim uleiul de masline si untul si adaugam bucatile de carne pe rand, prajindu-le circa 5-7 minute pe toate partile. Cand s-au rumenit putin toate, punem peste ele feliile de bacon, adaugand un praf de sare de mare si piper proaspat macinat. Le mai lasam cateva minute pe foc, pana se mai prajeste si baconul, avand grija sa amestecam in vas, pentru a nu se arde carnea. Adaugam apoi rozmarinul, ciupercile taiate, ceapa tocata si lasam pe foc mic, inca 10 minute, pana ce se inmoaie ceapa si devine aurie. Incorporam apoi o lingura de faina, berea si supa de pui si lasam vasul Pyroflam direct pe flacara, inca 30-40 minute, acoperind totul si spionand prin capacul de sticla. Cand tocanita a mai scazut asezam galustele peste ea, la o distanta de circa 1 cm unele fata de altele. Acestea vor actiona ca un capac, permitand carnii sa retina zeama si sa nu se usuce. Stropim totul cu ulei de masline si dam vasul in cuptorul incins la treapta 5 (190grade) pentru maxim 40-45 minute. Galustele vor fi crocante deasupra si moi dedesubt, ca niste chifle. Si vor fi... absolut fabuloase! Punem vasul direct pe masa si.... Pofta buna!
 V-am spus ca e vasul perfect pentru tocanita mea. Sper ca v-am convins. Asa-i?