My Favourite Salad Rosii, Sumac, Scortisoara&
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu stiu exact cum s-o denumesc. Am intalnit-o in aproape toate restaurantele din Israel, de la mic dejun, la cina. Uneori este denumita Israeli salad, alteori Arab salad… Nu conteaza. Imi place foarte, foarte mult. Delicioasa, aromata, usor de pregatit. Castraveti, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, taiate marunt. Coaja de lamaie, o picatura de scortisoara si una de sumac, lamaie multa, ulei de masline… Poate fi utilizat patrunjel sau coriandru, dar mie imi place mai mult cu coriandru
2 rosii mari
4 castraveti, cu coaja
1 ceapa rosie
1 ardei capia
1 catel usturoi
1/2 lamaie
1 lgt sumac
putina scortisoara
patrunjel sau coriandru, taiat marunt
sare, piper
ulei de masline
optional: ardei iute sau menta
Legumele trebuie sa fie la temperatura camerei. Se spala, se sterg bine, se taie marunt. Se stoarce zeama jumatatii de lamaie si se taie fin coaja (numai partea galbena, fara alb). Se amesteca toate ingredientele: legumele, mirodeniile (scortisoara si sumac), coaja de lamaie, sucul de lamaie, uleiul de masline, patrunjel sau coriandru. Se asezoneaza cu sare si piper. Se serveste imediat.
Minunata alaturi de humus, salata de vinete cu tahini, carpaccio de vinete, etc.