My Diplomat Cake
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Mod preparare:
Se bate frisca cu 3 linguri de zahar si cu zaharul vanilat si se da la rece.se separa ouale,albusurile se bat spuma si se dau la rece si ele.galbenusurile ,cu 3 linguri zahar se pun la foc mic,cel mai mic posibil si se mesteca contiunuu,(dupa ce in prealabil am pus si gelatina la dizolvat in lapte!),cind zaharul s-a dizolvat si da in clocot amestecul,se ia de pe foc si se adauga gelatina,se amesteca bine,pina ce se dizolva complet in amestecul fierbinte.
acest amestec se cupleaza cu albusurile batute si apoi cu frisca batuta,dupa care incorporam si fructele,care intre timp au stat la scurs.
apoi incepe ansamblarea tortului,eu am folosit o cratita de 4 litri,am tapetat-o cu folie alimentara,am ornat cu feliute de capsune si carambola,am turnat crema si doar la sfirsit am adaugat piscoturile(inmuiate in zeama capsunelor din compot).rezultatul:
iata si un mic detaliu de deasupra:
si unul din lateral:
...si o felie taiata in graba:
va asigur...delicioasa...
nepotelul meu ,cind l-a vazut,m-a intrebat salivind: m., pot sa-l adulmec?
Reteta recomandata de Alison-Trials.blogspot.com