contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Musli Bar Cu Cranberries şi Nuci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Gândiți-vă la micile fructe roșii care explodează de atâta bunătate. Această rețetă este foarte rapidă şi uşor de făcut, batoanele sunt realizate cu Musli rămas de la micul dejun astfel încât și copiii pot ajuta la realizarea lor , să amestece totul împreună.
Batoanele au dimensiunea optimă pentru gustări și caserole (lunchboxes).



Aveți nevoie pentru 14-16 batoane de:

  • Unt - 125g
  • Zahăr fin sau pudră - 100g
  • Musli crocant - 350g
  • Lapte condensat - 100 ml.
  • Cranberries uscate- 1 pumn
  • Amestec de nuci: migdale, nuci caju, alune de pădure, nuci pecan - 1 pumn
  • Ciocolată albă  - o bucată Milka albă



1. Se încălzește cuptorul la 180 de grade. Tava pe care o veți folosi acoperiți-o cu hârtie de copt (sau o tapetați cu unt).
2. Topiți untul într-o tigaie mare, apoi adăugați zahăr şi amestecați pentru a dizolva zahărul. Se ia apoi de pe foc și se adaugă laptele condensat, musli , merișoarele și amestecul de nuci . Se amestecă bine cu o spatulă de silicon pentru a se pătrunde foarte bine.


3. Se întinde compoziția obținută în tava pregătită și se apasă în jos cu o spatulă. Eu am folosit hârtie de copt , cu care am acoperit compoziția și am presat cu mâna, până a devenit foarte compactă .

4. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 25-30 minute şi se lasă să se răcească ușor. După aproximativ 15 minute tăiați compoziția în 16 batoane compacte ( sau cum doriți dvs.), după care o lăsați să se răcească complet.


5 . Între timp se desfac tabletele de ciocolată în bucăți  şi se topesc într-un vas mai mic scufundat în apă fierbinte( sau încă pe sobă la foc mic).
Se toarnă ciocolata topită peste batoane şi se lasă să se răcească la frigider.






Când tăiați batoanele folosiți un cuțit de pizza , eu aşa am reușit să le tai fără să se împrăștie.
Dacă nu vă place ciocolata albă puteți folosi fie ciocolată neagă , fie le lăsați aşa cum sunt.


Să aveți poftă !!!



Articol recomandat de alexandra-bucatariamea.blogspot.com