Muschiuleti De Porc Imbracati Si Inecati In Bere
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Fiind moda cu imbracatul carnurilor in bacon,am facut si eu o friptura de muschiuleti de porc ,pe care evident i-am condimentat ,i-am rulat in bacon si am folosit pentru prima data berea la gatit.A iesit un sos subtil amarui si condimentat.Am servit friptura cu ciuperci pleurotus trase in unt,simplu si mi s-a parut ca sosul ciupercilor cu sosul de bere s-au potrivit foarte bine.
Cu aceasta reteta particip la concursul BLOGGOSPODINA de pe blogul Laurei Laurentiu, Retete ca la mama
INGREDIENTE :
-4 muschiuleti am facut eu,voi faceti cati vreti:1,2....
-bacon afumat usor, feliat subtire,credca 150 -200 g,depinde de lungimea muschiuletior.
-mustar a l'ancienne (cu boabe de mustar intregi)
-3 catei de usturoi zdrobiti
-1 Lg salvie uscata
-1 Lg cimbru uscat
-sare,piper
-0,5 l bere blonda(eu am folosit bergenbier)
-1/2 ceasca de supa de porc sau pui (am facut-o dintr-un cub de supa)
ptr garnitura :
-0,500 g ciuperci pleurotus
-100 g unt
-2 catei de usturoi
-patrunjel tocat
-sare
-piper cu lamaie din belsug
MOD DE PREPARARE :
-muschiuleii se freaca cu sare,piper ,usturoi,salvie si cimbru (eventual puteti face amestecul de condimente inainte si frecati carnea cu maestecul gata pregatit..Gustati sa vedeti cum este.Intotdeauna gustati!),apoi ungeti-i cu mustar.
-rulati in spirala baconul pe muschiuleti si puneti-i intr-o tava potrivita,presarati piper,adaugati ceasca de supa si berea.
-dati la cuptorul preincalzit la 210 * (foc mediu) timp de 10 minute,apoi reduceti focul la minim, pana se auresc frumos si cand ii strapungeti cu furculita iese suc curat,nu cu sange.Aveti grija sa-i stropiti cu sosul din tava din cand in cand.Cam la 10 minute.Nu mai stiu cat au stat la cuptor,ca n-am cronometrat,dar 35 de minute au stat in mod sigur.
-in timpul acesta am calit usturoiul usor in unt apoi am adaugat ciupercile pleurotus intregi, la foc iute,sa se elimine apa din ele.Am stins focul si am adaugat verdeata.
-la servire am mai adaugat rosii simple si ceapa verde.Sosul fripturii a fost de ajuns pentru dressingul salatei,sa-i zic asa.
-in rest,doar POFTA BUNA SA AVETI !