contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muschiulet Umplut Cu Garnitura De Ciuperci Si Orez

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Dana a spart gheata postînd prima reteta participanta la concursul de vara pe ArtaCulinara.Com,si pentru ca mi-a placut foarte mult,am facut-o pentru prînzul de sîmbata.Dana,merci! Aici puteti vedea reteta Danei : Click Aici




Ingrediente:

  • 600 g filet de porc
  • 10 felioare de chorizo
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1/2 ardei gras,taiat fîsiute
  • 50 g cascaval,taiat bastonase
  • patrunjel tocat
  • ulei de masline
  • sare,piper tricolor din rîsnita

Sos cu ciuperci

  • 300 g porcini
  • 200 g ciuperci maro(Egerlinge)
  • 1 cub unt
  • 1 esalota
  • 200 ml smîntîna de frisca
  • sare si piper din rîsnita
  • orez(optional)
Am crestat filetul pe lungime.

 

 

L-am aplatizat cu ajutorul unei olite de fonta, între doua fîsii de folie alimentara.

 

 

 

Am asezat felioarele de chorizo pe mijloc.

 

 

Cascavalul si firul de ceapa l-am pus peste chorizo.

 

 

Deasupra am asezat si fîsiutele de ardei,am presarat patrunjelul.
Am folosit doar ardei rosu.Ai mei nu manînca ardei de alte culori.

 

 

Am rolat filetul,apoi l-am legat,iar la capete am închis cu cîte doua scobitori.

 

 

L-am condimentat cu sare si piper tricolor,si l-am rumenit usor într-o tigaie,
în putin ulei de masline,apoi l-am transferat într-o forma si l-am dat la cuptor.

 

 

Am copt muschiuletul la 200°C timp de 25-30 minute,
dupa care l-am lasat aproximativ 10 minute la odihna,acoperit.

 

 

 

În timp ce muschiuletul se cocea,am facut sosul de ciuperci si am pus orezul la fiert.
Am calit esalota în unt topit,am adaugat ciupercile curatate si tocate grob.
Dupa cîteva minute de amestecat în tigaie,am condimentat cu sare si piper,
si am daugat smîntîna lichida.Am mai lasat 2 minutele pe foc,gata.

 

 

Am servit cu orez natur.Familia a spus : "mmmmm...",apoi s-a lasat tacerea.
Asta înseamna ca e atît de bun,încît trebuie savurat în liniste.

 

 


Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com