contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muşchiuleţ De Porc Umplut La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Friptura simplă de porc este bună, însă câteodată - mai ales la ocazii speciale - merge să încercăm şi ceva mai deosebit. Reţeta de faţă nu are pretenţii de specialitate, însă produsul rezultat este foarte aromat şi suculent. Iată o ruladă din muşchiuleţ de porc la cuptor, care are un gust ce aduce uşor cu pizza datorită umpluturii!
Avem nevoie de:
1. o bucată de muşchiuţeţ frumos
2. condimente: cimbru, oregano, rozmarin, usturoi (3-4 căţei sau praf de usturoi), boia de ardei dulce sau picant (după preferinţă), sare şi piper
3. 1 borcan ciuperci feliate
4. 2-3 cepe
5. 2-3 linguri pastă de tomate.
Procedăm astfel:
- tăiem pe lung muşchiul de porc, astfel încât să rezulte o bucată mai mare, subţire;

- acoperim carnea cu o folie de plastic şi o batem bine cu ciocanul de şniţele, până ce se fragezeşte şi se subţiază mai mult; presărăm pe întreaga suprafaţă a cărnii condimentele următoare: sare, piper, cimbru, oregano, rozmarin şi usturoi, după care rulăm carnea şi o dăm la rece pentru cel puţin o oră;- între timp facem umplutura sub forma unui sos, astfel: curăţăm ceapa, o spălăm şi o tăiem peştişor, după care o călim în 2-3 linguri ulei de măsline, adăugând şi ciupercile; când legumele s-au călit, adăugăm pasta de tomate, pe care în prealabil am desfăcut-o într-o ceaşcă cu apă călduţă;- lăsăm acest sos să fiarbă până ce scade şi se leagă, după care îl condimentăm cu sare, piper, 1 linguriţă boia de ardei şi oregano;
- umplem muşchiul cu această umplutură, îl strângem bine şi îl primdem cu ajutorul unor scobitori;
- aşezăm muşchiul într-o tavă înaltă, adăugăm pe deasupra restul de sos şi apă până la nivelul cărnii;
- dăm la cuptor aproximativ două ore, la foc mic spre mediu, până ce carnea se fragezeşte şi scade sosul; cu 10-15 minute înainte de a opri focul, turnăm peste muşchiul umplut 1-2 pahare de vin roşu, care dă un plus de savoare fripturii.
Servim muşchiuleţul fierbinte, cu ce garnitură dorim şi cu murături de sezon. Este o friptură aromată, suculentă şi foarte potrivită în ocazii speciale. Poftă bună!