Muşchiuleţ De Porc Umplut La Cuptor
articol scris de Ionela blog ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avem nevoie de:
1. o bucată de muşchiuţeţ frumos
2. condimente: cimbru, oregano, rozmarin, usturoi (3-4 căţei sau praf de usturoi), boia de ardei dulce sau picant (după preferinţă), sare şi piper
3. 1 borcan ciuperci feliate
4. 2-3 cepe
5. 2-3 linguri pastă de tomate.
Procedăm astfel:
- tăiem pe lung muşchiul de porc, astfel încât să rezulte o bucată mai mare, subţire;
- acoperim carnea cu o folie de plastic şi o batem bine cu ciocanul de şniţele, până ce se fragezeşte şi se subţiază mai mult; presărăm pe întreaga suprafaţă a cărnii condimentele următoare: sare, piper, cimbru, oregano, rozmarin şi usturoi, după care rulăm carnea şi o dăm la rece pentru cel puţin o oră;- între timp facem umplutura sub forma unui sos, astfel: curăţăm ceapa, o spălăm şi o tăiem peştişor, după care o călim în 2-3 linguri ulei de măsline, adăugând şi ciupercile; când legumele s-au călit, adăugăm pasta de tomate, pe care în prealabil am desfăcut-o într-o ceaşcă cu apă călduţă;- lăsăm acest sos să fiarbă până ce scade şi se leagă, după care îl condimentăm cu sare, piper, 1 linguriţă boia de ardei şi oregano;
- umplem muşchiul cu această umplutură, îl strângem bine şi îl primdem cu ajutorul unor scobitori;
- aşezăm muşchiul într-o tavă înaltă, adăugăm pe deasupra restul de sos şi apă până la nivelul cărnii;
- dăm la cuptor aproximativ două ore, la foc mic spre mediu, până ce carnea se fragezeşte şi scade sosul; cu 10-15 minute înainte de a opri focul, turnăm peste muşchiul umplut 1-2 pahare de vin roşu, care dă un plus de savoare fripturii.
Servim muşchiuleţul fierbinte, cu ce garnitură dorim şi cu murături de sezon. Este o friptură aromată, suculentă şi foarte potrivită în ocazii speciale. Poftă bună!