contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muşchiuleţ De Porc La Cuptor Cu Garnitură De Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O după-amiază de duminică petrecută cu prietenii la masă, pentru noi înseamnă o zi perfectă şi un răsfăţ culinar. Deşi nu am avut suficient timp pentru a pregăti această masă aşa cum ne-am fi dorit, am savurat câteva preparate delicioase.
                                    


Ingrediente:
2 bucăţi de muşchiuleţ de porc (aproximativ 1 kg)
7-8 căţei de usturoi
50 g slănină
250 ml vin alb sec
4-5 fire de cimbru uscat
sare, piper, coriandru
10 linguri ulei de măsline
aţă de bucătărie
Pentru garnitură:
1 kg cartofi
cimbru, sare, piper, 1 praf de boia dulce
7 linguri ulei de măsline
* pozele de la prepararea garniturii lipsesc, deoarece nu erau cele mai reuşite:)
1. Muşchiuleţul se curăţă de pieliţe.
2. Curăţăm usturoiul şi îl punem într-un mojar. Se pisează, după care se adaugă sarea, piperul, boabele de coriandru şi cimbrul. Punem 3 linguri ulei de măsline şi frecăm bine până obţinem o pastă.

3. Se freacă muşchiuleţul cu pasta obţinută. Se lasă câteva ore bune la macerat.
4. Se împănează cu suviţe de slănină. Cele 2 bucăti de carne se împletesc în două şi se leagă cu aţă de bucătărie de 3-4 ori pentru a-şi păstra forma.

5. Într-o tavă punem muşchiuleţul , adăugăm un pahar de vin alb sec şi 7 linguri de ulei de măsline. Se introduce în cuptorul bine încins pentu aproximativ 1 şi 40 de minute. Friptura la cuptor trebuie stropită din când în când şi de câte ori zeama scade se adauga apă caldă pentru a nu lăsa grăsimea din tavă să se ardă.
6. Pentru garnitură se curăţă cartofii şi se taie cuburi ca pentru piure.
7. Se pun la fiert într-o cratiţă cu apă clocotită. Se lasă 10-15 minute şi se scurg de apă.
8. Într-o tavă termorezistentă punem cartofii, uleiul şi condimentele. Se ţine la cuptor pentru 25-30 de minute până devin aurii.
9. Când friptura şi cartofii sunt gata, se aranjează toate pe un platou. Noi le-am servit cu murături.
                                                                       Poftă bună!