Muschiulet De Porc In Stil Asiatic Cu Cartofi Noi Cu Marar
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Am profitat de zilele racoroase si m-am apropiat rapid de aragaz si am facut o friptura ce a iesit tare gustoasa acompaniata de garnitura de cartofi noi (ca doar sunt vedetele sezonului) prajiti si inecati in marar verde.
INGREDIENTE
-2 muschiuleti de porc
-1 Lg condiment thailandez pentru marinat ( in lipsa,faceti un amestec de boia dulce si iute,zahar brun,five spices.condimentul trebuie sa fie rosu intens)
-2 catei de usturoi zdrobiti
-1/2 lg fulgi de ardei iuti
-1 lg miere
-1 Lg otet de orez,sau in lipsa 1/2 LG otet de vin alb
-2 Lg sos soia
-1/2 lg ulei de susan iute (cu chili)
-1 Lg ulei de masline extravergine
-sare,piper
ptr garnitura:
-1,5 kg cartofi noi
-ulei pentru prajit
-1 legatura de marar
MOD DE PREPARARE
-se face o marinata amestecand toate ingredientele,apoi se transeaza muschiuletii (eu i-am taiat in 3, ca erau marisori ) dar se pot lasa si intregi,dupa preferinta.Se amesteca bine cu marinata si se da la rece pentru mai multe ore.ideal e de seara pana a doua zi.Eu i-am lasat vreo 2 ore.