Muschiulet De Porc Impanat
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
1 kg muschiulet de porc
100 g slanina afumata de porc
100 g bacon/kaizer
5-6 catei usturoi
100 ml vin alb
100 ml ulei
1 lingurita cu varf cimbru uscat
sare
piper
PREPARARE:
Muschiuletul spalat bine il crestam cu un cutit bine ascutit, din loc in loc. Umplem crestaturile cu feliute de usturoi si slanina.
Punem muschiuletul intr-un vas termorezistent. Il condimentam cu sare, piper proaspat macinat si cimbru uscat. Turnam in vas vinul si uleiul, punem restul de usturoi, bucatele de bacon si slanina langa muschiulet, acoperim cu o folie de staniol si in coacem in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 40 minute.
Dupa acest interval scoatem folia si coacem apoi pana se rumeneste pe ambele parti.
Il servim imediat cu garnitura de cartofi, orez, varza calita sau legume.
Pofta buna!