Muschiulet De Porc Cu Praz
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un fel de mâncare simplu de făcut ,gustos și destul de rapid.Cui nu-i place mușchiulețul de porc să ridice două degete sus ! Cât despre praz ,aici pot să fie cârcotași, dar eu zic că merită încercată rețeta și vorbim după aceea.
INGREDIENTE:
-un mușchiuleț de porc
-4-5 fire subțiri de praz taiate in segmente de 3 cm
-150 g măslină Kalamata
-3-4 căței de usturoi tocați
-200 ml vin alb sec
-400 ml apă
-2 linguri sos de soia
-o lingură de zahăr
-sare, piper după gust
-piper roșu
-ulei
-pătrunjel verde tocat
MOD DE PREPARARE:
1.Feliați mușchiulețul în bucăți cam de un deget grosime.Presărați sare, piper, piper roșu.
1.Feliați mușchiulețul în bucăți cam de un deget grosime.Presărați sare, piper, piper roșu.
2.Rumeniți feliile de carne pe ambele părți timp de 4 minute, intr-un vas cu frigere fara ulei sau într-o tigaie antiaderentă unsa cu puțin ulei , apoi păstrați-le la cald.
3.În aceeași tigaie adăugați o lingură de ulei, usturoiul și prazul, la foc mediu, amestecați 4-6 minute, până ce prazul începe să se înmoaie și se rumenește puțin.Adăugați vinul, apa , sosul de soia și zahărul, amestecați să se deglaseze tigaia, fierbeți înăbușit la foc mediu. După 5 minute, adăugați măslinele.
Poftă bună !