Muschiulet De Miel Cu Vin Rosu
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O masa speciala,incarcata de bunatati,la care ne gandim cu totii cu mult inainte de sosirea Pastelui .
Un prilej pentru a ne bucura de momente frumoase alaturi de famile si prieteni .
Incepand de azi voi face postari speciale cu preparatele traditionale si specifice acestei Sfinte Sarbatori !
Fie ca va doriti o masa traditional romaneasca sau o experienta culinara deosebita ,o sa aveti de unde alege .
Asa ca ,urmariti-ma !
Ingrediente :
muschiuleti de miel
3 cepe mari
300 ml vin rosu sec (friptura de miel merge bine alaturi de vin rosu sau roze)
cimbru
1 cutie cu rosii taiate
5 catei de usturoi
sare,piper,fulgi de chilli
Punem bucatile de muschiulet de miel in tigaia cu putin ulei de masline incins si le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti .
Cand sunt gata,doar fripte pe toate partile ,adaugam ceapa taiata julien si un praf de sare.Lsam pe foc,amestecand.Cand ceapa devine translucida,adaugam vinul si cimbrul.Acoperim vasul ,dam focul la minimum si lasam sa fiarba inabusit vreo 30 de minute,pana se fragezeste .
Mie imi place carnea bine facuta .
Adaugam rosiile si usturoiul si mai tinem pe foc 5 minute,tot acoperit.
Servim fierbinte,cu un pahar de vin rosu sec alaturi.
Usor,rapid si extrem de bun !
Pofta buna !