contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muschiulet De Iepure Umplut Cu Bacon Si Branza De Capra

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


În primul rând, vreau să vă spun că, vechea zicală românească ”Prost să fi, noroc să ai!” e perfect valabilă! Și vă spun asta, pentru că, pe vremea când urmăream emisiunea Master Chef II, am văzut un preparat făcut demonstrativ concurenților din sezonul II, de concurentul Sidia Sissoko de la Master Chef I. Preparatul a avut denumirea ”Ruladă de iepure umplută cu brânză de capră, rucola și struguri cu reducție de oțet balsamic și vin roșu”. Nu discut acum, moda cu aceste denumiri pompoase...! Și vreau numai să vă spun că în momentul acela chiar am vrut să am un mușchi de iepure pentru a reface preparatul, doar pentru simplul motiv că mi s-a părut cam ”trasă de păr” (după umila mea părere). Iar ”norocul prostului” a fost atunci când, am evaluat ce mai e prin congelator, ca să fie cât mai gol, căci începea sezonul de vânătoare, am descoperit un mușchi de iepure! Ca să vezi! Exact de ce aveam nevoie! Căci altfel, ar fi trebuit să aștept până la 1 Noiembrie, când se dădea drumul sezonului d vânătoare la iepuri! Deci...”Prost să fi, noroc să ai!”.
De ce am zis un preparat ”tras de păr”? Prin simplul motiv că, Sissoko a folosit brânză de capră și prosciutto, două preparate sărate... într-un singur loc, dar și pentru că, preparatul a fost tras la tigaie (pentru crusta de pe mușchi) și apoi făcut în cuptor la 200°C în doar 7 (șapte) minute! (vezi rețeta în original aici!)
Repet... 7 minute în cuptor!!! E cum dracului?
Iată motivul pentru care, am refacut preparatul lui Sissoko, dar în stilul meu!

Ingrediente:
1 mușchi de iepure (pe lângă el am avut și am tocat și ficatul, rinichii și inima)
100g bacon tăiat felii subțiri
6 felii de bacon afumat pentru rulare (NU prosciutto care e foarte sărat)
50g de brânză de capră
1-2 căței de usturoi
½ ceapă roșie tocată mărunt
100g de rucola
1 crenguță de rozmarin
2 linguri de ulei de măsline
Piper negru proaspăt măcinat pentru asezonare (de sare nu mai e nevoie)

Pentru salată:
50g rucola
3-4 roșii chery, tăiate în jumătăți
1 linguriță de muștar
50ml de ulei de măsline
1 linguriță de oțet balsamic de smochine

Pentru sos:
25 ml de oțet balsamic
50ml de vin roșu demidulce
2-3 crenguțe de coacăze roșii – după gust
50g de unt pentru safoarea sosului
½ linguriță de bicarbonat de sodiu, pentru îngroșarea sosului
Preparare:
Mușchiul se taie în două, pe lungime și se bate ușor ca pentru șnițel.
Baconul tăiat mărunt, împreună cu măruntaiele, ceapa roșie și usturoiul, se călesc ușor în tigaie.


Pe o folie alimentară, punem feliile de bacon și deasupra mușchiul de iepure. Întindem peste el brânza de capră răzuită și rucola. Asezonăm numai cu piper! 

Rulăm cu ajutorul foliei, baconul cu mușchiul astfel pregătit și fixăm ruloul cu scobitori. Într-o tigaie cu ulei de măsline încins, prăjim repede mușchiul pe toate părțile, până prinde o crustă aurie. Întroducem apoi preparatul într-un cuptor încins la 200°C și coacem circa 30 de minute, până se pătrunde bine (nu 7 minute, că n-are timp să se facă!).


Scoatem tigaia din cuptor și o învelim într-o folie de aluminiu și o lăsăm să se ”relaxeze”!
Între timp, pregătim salata. Pregătim vinegreta, prin amestecarea energică pentru obținerea unei emulsii de uleiului de măsline cu oțet basmatic și cu muștar. Le amestecăm cu rucola și roșiile cherry.
Sosul îl facem ca de obicei (aveți o grămadă de exemple pe blog), printr-o reducție a oțetului balsamic și a vinului rosu, cu adăugare de unt și a fructelor de coacăze. Lăsăm să scadă suficient de mult și pentru îngroșare, adăugăm bicarbonatul de sodiu dizolvat în puțină apă. Mai lăsăm circa 2 minute pe foc. Și e gata!
Montajul pe farfurie e simplu. Tăiem în diagonală ruloul de mușchi, pe care-l montăm în două poziții: unul vertical, altul orizontal, adăugăm salata, iar sosul îl ”desenăm” pe farfurie, restul îl punem într-o sosieră, din care vom servi cât dorim!


Câteva crenguțe de coacăze pe farfurie, vor da un aer elegant preparatului.


Muschiulet de iepure umplut cu bacon si branza de capra... Done!
Deci fără struguri...!
Pentru că e un preparat în stilul meu!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE: