contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muschiulet Cu Sos De Mustar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am constatat ca a trecut cam mult de cand n-am mai postat o friptura pe blog. Si cum revenirea nu putea fi facuta cu orice fel de friptura, am ales una de porc, care sa impresioneze orice carnivor, si nu numai :) Cum aveam prin congelator 3 bucati de muschiulet, am pregatit o reteta simpla, dar foarte aromata si putin picanta. Carnea poate fi lasata mai in sange, sau coapta mai mult, in functie de preferintele consumatorilor :)


Pentru 4-5 portii de friptura avem nevoie de:
  • 3 muschiuleti de porc (cam 1,5kg)
  • 7-8 linguri mustar iute
  • 2-3 lingurite piper boabe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei aromat de masline
  • cateva crengute de rosmarin proaspat sau 1 lingurita rosmarin uscat
  • un praf de sare
Am folosit 3 feluri de piper boabe, dar nu e un aspect atat de important, puteti folosi doar piper negru, sau orice combinatie aveti prin casa. Este de preferat totusi sa fie boabe pe care le macinati la momentul pregatirii, deoarece aroma degajata va fi mult mai puternica decat in cazul piperului pudra.
Pentru un plus de picanterie, am folosit un ulei de masline aromat cu ardei iute.
Facem un sos din mustar, ulei, piperul macinat, usturoiul pisat, putina sare si rosmarinul tocat marunt.
Ungem bucatile de carne cu acest sos, le punem intr-o punga care se inchide ermetic sau le invelim in folie alimentara si le lasam la frigider in jur de o ora.
Dupa acest timp, asezam muschiuletii intr-o tava si ii dam la cuptor, la 180 de grade, pana cand ajung la nivelul pe care il doriti. Noi i-am lasat cam o ora si ceva, pentru a fi bine facuti, dar daca va place carnea mai in sange, ii scoateti mai repede.
Muschiuletii pot fi taiati felii si serviti alaturi de o salata sau o garnitura din legume, impreuna cu sosul de mustar care ramane in tava. Au aproximativ 170 de calorii la 100 de grame si sunt foarte fragezi, asa ca merita incercata reteta :)

 

 

 

 


Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com