Muschi Umplut
Sursa Muschi umplut
articol scris de al3xandra.bm126 blog noi2inbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din pacate, la reteta asta nu am poze din timpul prepararii, fiindca ideile mi-au venit pe parcurs :). Dar e foarte, foarte simpla asa ca o sa va zic exact ce si cum tre' sa faceti.
Avem nevoie de:
- o bucata muschi de aprox 500 gr.
- 300 gr ciuperci proaspete
- 4 felii sunca presata
- 25 gr unt
- 100 ml vin alb sec
- 1-2 morcovi
Asa. Mai intai curatam ciupercile si le oparim cateva minute. Le taiem cubulete mici, dar mai lasam cateva(cam 1/3) sa punem pe langa friptura intregi. Acum fasonam (cred ca asta e termenul) carnea, adica o transam in asa fel incat din bucata de muschi sa iasa un dreptunghi (mai mult sau mai putin). Imaginati-va ca aveti o rulada si o desfaceti. Exact asa trebuie sa taiati carnea, in spirala cumva. Bucata sa iasa groasa cam de 1 cm. Condimentam bine carnea si o punem pe o bucata folie de aluminiu. Ungem cu un strat generos de unt, asezam feliile de sunca astfel incat sa acopere toata suprafata carnii si apoi punem ciupercile tocate. Rulam si invelim in folia de aluminiu.
Dam la cuptor 30 de minute, apoi inlaturam folia de aluminiu, punem ciupercile ramase si morcovii taiati felii sau cum vreti voi si turnam vinul deasupra. Mai lasam inca 30-40 de minute la cuptor.
Ca si garnitura noi am servit cartofi copti in coaja. Astia se fac mai mult decat simplu si sunt foarte foarte gustosi. Spalam cartofii si ii invelim in folie de aluminiu. Dam la cuptor cam 30 de minute. Verificam cu o scobitoare(cand scobitoarea intra usor in ei, sunt gata). Cand ii scoatem, ii taiem in 4, dar nu de tot, ii ungem cu unt si punem sare dupa gust.