Muschi De Vitel Cu Sos Condimentat
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Pentru 6 portii aveti nevoie de: 1 kg de antricot(de la care se elimina grasimea vizibila), sare, piper alb macinat, 1 legatura de legume amestecate, 1 ceapa, 50 grame de margarina dietetica topta, 2 frunze de dafin, 1/4 litru de supa, 1 legatura de verdeturi proaspete, 150 ml de iaurt dietetic, 1/2 de lingurita cu mustar iute.
Carnea se sareaza, se presara piper si se leaga cu sfoara. legumele proaspete se spala si se curata. Ceapa se curata sis e taie in doua.
Intr-un vas se topeste margarina, se adauga carnea si se rumeneste pe ambele parti(mai bine bagati carnea in cuptor). Se adauga legumele, ceapa si frunzele de dafin.
Se adauga supa, se acopera vasul si se tine in cuptor 1 ora. Din cand in cand, carnea se stropeste cu zeama din vas. In tot acest timp se spala verdeata, se usuca cu un prosop de hartie si se toaca marunt.
Carnea se scoate din vas, se pune pe un platou si se acopera ca sa se mentina calda. Zeama ramasa se strecoara, iar legumele se presara. In zeama se adauga iaurtul dietetic si mustarul iute, sosul se fierbe la foc mare pana ce capata consistenta.
Se adauga sare si piper. In sos se adauga verdeata. Carnea se felieaza(atentie, sfoara se desface bine de tot, astfel incat mesenii sa nu gaseasca sfoara in farfurie) se taie, alaturi, intr-un bol, se serveste sosul.
O portie are 280 de kcal.
Pofta buna!