Muschi De Porc Uscat, Aromat Cu Ierburi De Provence
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
O reteta foarte simpla care circula de ceva vreme in blogosfera culinara francofona. Am gasit-o aici.
Carnea preparata in felul acesta, seamana la gust cu prosciutto.
1 muschiulet de porc (cat mai subtire)
sare grunjoasa (am folosit de Guerande)
ierburi de Provence sau piper si alte condimente care va incanta
un stergar de bucatarie
- muschiul spalat si uscat cu prosop din hartie, se pune pe stergar pe un pat de sare si ierburi (se presara sare multa pe stergar, se presara condimentul preferat)
- se infasoara stergarul in jurul muschiului in asa fel incat sa fie bine infofolit in sare (sarea 'coace/gateste' carnea)
- se pune in frigider, in sertarul pt legume si se lasa acolo 4-5 zile
- dupa cele 4-5 zile se poate servi, taiat in felii subtiri
Gustul e suprinzator de placut! :)