Muschi De Porc Marinat La Cuptor
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Porcul meu este model
Îţi plouă-n gură după el
E fraged şi aromat
Şi-i place să fie mâncat
Ce iti trebuie: (poza 1):
- 1 kg muschi de porc
- zeama de la portocala
- zeama de la o lamaie
- condimente (piper rosu, coriandru, cimbru uscat, 2 foi de dafin, 1 chili)
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 legatura patrunjel
- 50 ml ulei de masline
Plan de lucru:
- Pisam intr-un mojar condimentele impreuna cu usturoiul (poza 2). Taiem ceapa julien, rupem grosier patrujelul. Asezam carnea intr-un vas termorezistent si acoperim cu sucul de lamaie si portocala (poza 3). Acoperim cu mixul de condimente (poza 4). Adaugam si ceapa si patrunjelul, turnam si uleiul de masline (poza 5). Acoperim cu un capac si lasam la frigder pentru circa 16 ore. (poza 6)
- Scoatem din frigider si inlaturam ceapa si patrunjelul de pe carne si dam la cuptor 40 minute, la 180 grade.
Carnea este foarte suculenta.
- Pofta mare (poza 7)
Timp de preparare: 60 minute (fara timpul cat sta la frigider)
Pret: 25 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita