Muschi De Porc La Tava
Sursa Muschi de porc la tava
articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Luna aceasta la Daring Kitchen gatim prin metoda "fierberii inabusite".
Eu am ales sa pregatesc un muschiulet de porc la tava. O reteta veche pe care am facut-o de nenumarate ori.
Datorita metodei de gatire, este o fripturica tare usoara si gustoasa, ideala atat pentru pranz cat si pentru cina.
Ingrediente: 1 muschiulet de porc, 200 gr morcovi, 1 ceapa, 4 cartofi, 5 catei de usturoi, sare, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita boia de ardei dulce, 10 boabe de piper, 2 foi de dafin.
Pentru inceput vom pregati muschiul de porc. Pregatim un sos din 2 catei de usturoi pisati,uleiul de masline, sare, piper si boia. Ungem muschiuletul cu acest sos si lasam la rece de pe o zi pe alta. Daca nu avem timp il lasam la temperatura camerei 1 ora.
Dupa ce carnea este marinata o mutam intr-o cratita. Adaugam 1 ceapa taiata in 4, morcovii, boabele de piper si foile de dafin. Daca folosim morcovi baby ii lasam ca atare, daca nu taiem morcovii in 2 sau in 4 in functie de cat de mari sunt.
Adaugam apa astfel incat sa acopere legumele si acoperim cu un capac. Lasam sa fiarba inabusit timp de 30 de minute.
Intre timp curatam cartofii si ii taiem in 4. Ii punem la fiert in apa cu putina sare timp de 15 minute.
Rasturnam muschiul de porc, legumele, sosul si cartofii intr-o tava de yena. Adaugam 3 catei de usturoi feliati si dam la cuptor pana ce friptura se rumeneste frumos.
Servim alaturi de o salata de muraturi asortate: castraveti murati,gogosari murati, ghebe murate (de la supermarket) si pleurotus murate (reteta speciala a mamei)....
... si alaturi de garnitura de legume:
Pofta buna!
Blog-checking lines: The March, 2012 Daring Cooks’ Challenge was hosted by Carol, a/k/a Poisonive – and she challenged us all to learn the art of Braising! Carol focused on Michael Ruhlman’s technique and shared with us some of his expertise from his book “Ruhlman’s Twenty”.