contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muschi De Porc Cu Glazura De Must Si Salata De Morcovi Cu Chimen

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga







Ador cartile din seria Delicii in bucatarie, editate de Adevarul Holding!! Iar aceasta reteta indiana face parte din volumul 18 Retete traditionale din China, Japonia, India si Thailanda.
Am preparat-o anul trecut pentru prima data si am fost foarte incantata. Plus ca aveam must. Si am mai avut cat sa mai prepar a doua oara aceasta reteta pregatita special cu condimente  Kotanyi.
Se poate prepara si fara must, daca aveti un vin rosu dulce e perfect. Puneti mai mult la fiert si-l lasati pana scade si se transforma in sirop.
Cat despre salata de morcovi cu chimen, e bestiala!!! N-as fi crezut in vecii vecilor ca tocmai mie o sa-mi placa o salata de morcovi atat de mult! Daca o veti incerca, veti vedea ce buna e.
Si pentru ca e o reteta indiana, adica face parte din bucatariile lumii, plus ca am folosit doar condimente de calitate, de la Kotanyi, particip cu aceasta la concursul lansat de Mitinita si Kotanyi, Concurs Kotanyi si retelele lumii.



Ingrediente pentru muschi:

1 muschi de porc de cca 500g,
100g amestec de migdale, caju, fistic, alune
100ml sirop de must fiert (sapa),
3linguri de ulei de masline extravirgin,
2 catei de usturoi,
50 ml vin rosu,
piper Kotanyi.

Ingrediente pentru salata:

500g morcovi dulci,
3 linguri de ulei de masline extravirgin,
2 linguri de zeama de lamaie,
2 catei de usturoi,
½ lingurita de chimen Kotanyi,
1 plic patrunjel Kotanyi,
sare, piper.

Cum se prepara:
Prima data sapa.
Stiati ca sapa este un condiment folosit inca din antichitate? 
Se obtine prin fierberea in doua etape a sucului sau a mustului de struguri

 pana cand acesta scade la 1/3 din cantitatea initiala, rezultand un sirop vascos si dulce.

Prajeste fisticul, alunele de padure si caju 

 intr-o tigaie neaderenta. Toaca-le marunt cu un cutit.

 Pune-le intr-un castron, toarna peste ele un pic de sirop de must si lasa-le cca 2h la macerat.



Intre timp, taie muschiul, de la un capat la altul, pana la jumatate, folosind un cutit cu lama subtire si ingusta. 
Prin rotirea cutitului, decupeaza din interiorul bucatii de carne un cilindru cu diametrul mic, pe toata lungimea muschiului. Condimenteaza carnea cu sare si piper pe ambele parti si umple-o cu nucile caju si alunele bine scurse.

Inchide muschiul si leaga-l cu ata de bucatarie, apoi prajeste-l pe toate partile intr-o cratita cu ulei in care ai pus usturoiul.

Stropeste-l cu vin rosu si coace-l in cuptorul preincalzit la 210 grade. 

Pentru cca 10 minute.
Dupa cateva minute, glaseaza carnea cu siropul de must ramas de la macerarea nucilor. Repeta operatiunea de mai multe ori, folosind lichidul din cratita. Scoate muschiul din cuptor, taie-l felii si serveste-l cu sosul format in cratita in timpul coacerii.
Aceasta-i o fotografie din prima tura cand am preparat aceasta reteta.

Iar aceasta e deja a doua tura:



Cum se prepara salata:

Curata morcovii si taie-i rondele nu prea subtiri.
Incalzeste intr-o cratita apa cu sare si adauga 1 lingura cu zeama de lamaie. Cand apa clocoteste, pune morcovii si fierbe-i cca 3-4 minute, apoi transfera-i in apa cu gheata ca sa se raceasca.
Intre timp, toaca usturoiul curatat si patrunjelul, pune-le intr-un castronel si adauga zeama de lamaie ramasa, sare si piper, dupa gust, uleiul de masline si chimenul, apoi amesteca-le bine. Scurge si zvanta morcovii. Condimenteaza-i cu sosul pregatit, amesteca si serveste salata dupa ce s-a odihnit cca 10 minute.

Am mai preparat aceasta salata minunata la reteta O masa gustoasa in 30 de minute.