Musaca
Sursa Musaca
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aseara am pornit de la ideea ca as vrea cartofi umpluti cu carne..am vazut eu undeva o reteta cu bacon wraped potatoes..dar pana la urma am ajuns la concluzia ca e mai usor sa nu scobesc cartofii ci sa ii razalesc, sa combin carnea si cartofii, sa adaug si niste rosii decojite si taiate marunt si sa fac o musaca.
A iesit foarte buna, am servit-o cu smantana. Yum.
Am folosit:
- 5 cartofi fierti si curatati
- 500 g de carne tocata(250 g manzat, 250 g porc)
- 2 catei usturoi
- 1 ceapa taiata fin
- 1 lingura de ulei masline
- o conserva rosii decojite
- cascaval razalit
- sare/piper
- 1/2 conserva ciuperci
- patrunjel
1. Intr-o tigaie am calit ceapa si carnea si la sfarsit am adaugat ciupercile, rosiile, patrunjelul.
2. Intr-o tava de iena, unsa cu ulei de masline, am razalit cartofii. Apoi am adaugat stratul de carne cu rosii. Deasupra am razalit cascavalul.
3. Am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade C cam 30 de min, pana s-a format o crusta aurie.
POFTA BUNA!!!