Musaca
Sursa Musaca

articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am început cu piureul de cartofi.
Adic? am cur??at, t?iat în cuburi ?i pus la fiert în ap? cu sare ce vede?i mai jos:


2 cepe mai mici
o cutie ro?ii în sos tomat
sare
piper
cimbru
2 foi de dafin
p?trunjel
4 c??ei de usturoi
3 linguri de ulei de floarea soarelui
Am pus uleiul la încins în tigaie.
Am tocat ceapa ?i am pus-o la c?lit timp de 5 minute.
Am pus carnea, sare, piper, cimbru, dafin, 2 c??ei de usturoi felia?i. Am amestecat bine ?i am l?sat la foc mic, cu capac, aproximativ 15 minute, amestecând arar. Pân? ce s-a evaporat apa.

Am ad?ugat ro?iile (tocate, nu întregi) cu sos cu tot ?i am mai l?sat 10 minute.
Am t?iat felii ?i restul de usturoi ?i p?trunjelul tocat, am amestecat bine, am stins focul ?i am l?sat acoperit pân? ce l-am folosit la asamblare.
Am f?cut ?i piureul cu pu?in unt, pu?in lapte, sare ?i piper.


Am pus un strat de cartofi.
Strat de carne.

Ca?caval ras.
Strat de cartofi.
Ca?caval ras.

Pân? a doua zi când, fiecare la timpul lui, a aterizat în cuptor pentru jum?tate de or?.