contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Musaca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

F?cut? la ceas de sear? pentru a doua zi. Jum?tate s? m?nânce copilul la prânz, restul pentru noi seara. De aceea am ?i asamblat-o în dou? vase separate care au a?teptat cumin?i în frigider etapa cuptor.
Am început cu piureul de cartofi.
Adic? am cur??at, t?iat în cuburi ?i pus la fiert în ap? cu sare ce vede?i mai jos:
Apoi m-am apucat voinice?te de sosul cu carne (de vit? de data aceasta). L-am f?cut din:
300 gr carne tocat?
2 cepe mai mici
o cutie ro?ii în sos tomat
sare
piper
cimbru
2 foi de dafin
p?trunjel
4 c??ei de usturoi
3 linguri de ulei de floarea soarelui
Am pus uleiul la încins în tigaie.
Am tocat ceapa ?i am pus-o la c?lit timp de 5 minute.
Am pus carnea, sare, piper, cimbru, dafin, 2 c??ei de usturoi felia?i. Am amestecat bine ?i am l?sat la foc mic, cu capac, aproximativ 15 minute, amestecând arar. Pân? ce s-a evaporat apa.

Am ad?ugat ro?iile (tocate, nu întregi) cu sos cu tot ?i am mai l?sat 10 minute.
Am t?iat felii ?i restul de usturoi ?i p?trunjelul tocat, am amestecat bine, am stins focul ?i am l?sat acoperit pân? ce l-am folosit la asamblare.
Am f?cut ?i piureul cu pu?in unt, pu?in lapte, sare ?i piper.
Am uns vasele cu unt.

Am pus un strat de cartofi.
Strat de carne.

Ca?caval ras.
Strat de cartofi.
Ca?caval ras.
Am acoperit vasele cu folie de aluminiu ?i le-am b?gat la frigider.
Pân? a doua zi când, fiecare la timpul lui, a aterizat în cuptor pentru jum?tate de or?.

Articol recomandat de http://doisiunsfertlamasa.blogspot.com/2009/11/musaca.html