Musaca GreceascĂ
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
În Grecia, vinetele sunt la mare preț. Ca și la noi. Ce spuneți de o musaca așa cum găsiți numai în Elada?
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)
- 1 kg de carne tocată porc amestecat cu vită
- 3 vinete
- 4 cartofi
- 4 roșii
- 3 cepe
- smântână, cașcaval, lapte pentru dressing
Plan de lucru:
- tăiem cartofii felii și îi prăjim (poza 2)
- între timp, tăiem vinetele rondele, le sărăm și le lăsăm pe un șervețel să se scurgă (poza 3)
- după ce am prăjit cartofii, punem vinetele la prăjit (poza 4). Le scoatem după ce s-au rumenit (poza 5)
- tăiem roșiile rondele și tocăm ceapa (poza 6)
- călim ceapa (poza 7)
- după ce ceapa și-a schimbat culoarea, adăugăm carnea tocată (poza 8 ) și condimentăm. Lăsăm până se face carnea.
- ungem o tavă cu smântână (poza 9)
- adăugăm un prim strat de cartofi (poza 10), apoi de vinete (poza 11), apoi carnea tocată (poza 12)
- urmează un alt strat de vinete, apoi de cartofi, apoi roșiile (poza 13)
- facem un sos din smântână și cașcaval (poza 14), peste care turnăm lapte, ca să îl mai ”diluăm” (poza 15). Întindem peste compoziția din tavă (poza 16)
- băgăm la cuptor, unde lăsăm până se rumenește (poza 17)
- poftă bună! (pozele 18 și 19)
Timp de preparare: 90 de minute
Preţ: 4/porție lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Îndosariat la:A. Mancaruri