Musaca Grecească De Vinete
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1 vânătă mare, 400 gr carne tocată, ulei, 4 cartofi, oregano, sare, piper, o jumătate de caş mare, facultativ se poate adăuga suc de roşii.
Mod de preparare:
Se spală vânăta, se şterge şi se taie rondele. Rondelele mai mari se taie în două. Atenţie! Nu se îndepărtează coaja de pe vânătă.
Într-o tigaie se pune ulei la încins şi se prăjesc feliile de vânătă pe ambele părţi până se înmoaie şi devin rumene.
Se scot pe o farfurie cu şerveţel pentru a se scurge excesul de ulei.
Se scot pe o farfurie cu şerveţel pentru a se scurge excesul de ulei.
Într-o tavă antiaderentă (dacă nu aveţi antiaderentă, tava se unge cu puţin unt sau ulei) se aşază cartofii şi se sărează.
Peste, se pun rondelele de vânătă decojite şi se mai poate presăra puţină sare.
Peste, se pun rondelele de vânătă decojite şi se mai poate presăra puţină sare.
Poftă bună!