contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Musaca Din Carne și Cartofi Piure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi place mai mult decât cea cu cartofii felii. Este mai gustoasă și, în plus, este bună și rece.
O facem cu:
cartofi - aprox. 1,5 kg
o ceașcă cu lapte
carne tocată (am avut pulpă de porc, dar se poate pune orice fel de carne, dar nu grasă) - cam 700 g
4 ouă
o cană cu suc de roșii
2 cepe mari
o ceașcă de smântână sau tot lapte
sare, piper, pătrunjel sau mărar
ulei pentru tavă și pentru călit
Cum o pregătim:
- punem cartofii la fiert, ca pentru piure, deci fără coajă;
- călim ceapa tocată, adăugăm mirodenii, apoi punem și carnea tocată;
- călim acest amestec, la nevoie punem  1-2 linguri de sos de roșii;
- după ce e gata carnea - în vreo 10 minute, o dăm deoparte și adăugăm un pahar de suc de roșii, potrivm de sare, punem verdeață și 2 ouă - la final, când nu e carnea fierbinte; trebuie să rezulte un sos de carne, dar mai gros:
- facem cartofii piure, adăugăm lapte și sare;
- ungem o tavă cu ulei, întindem un strat de piure - jumătate din cantitate;
- punem compoziția din carne, apoi restul de cartofi;
Vara, o ormez cu felii de roșii și ardei, acum am stropit-o cu puțin sos de roșii.
- nivelăm și adăugăm cele 2 ouă rămase, bătute cu smântână sau lapte.
Se coace cam 40 de minute sau mai mult, să fie rumenită ușor.
Este absolut excelentă.
O adoră și copiii.
Poftă bună!