Musaca Din Carne și Cartofi Piure
articol scris de Didona157 blog aromele.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O facem cu:
cartofi - aprox. 1,5 kg
o ceașcă cu lapte
carne tocată (am avut pulpă de porc, dar se poate pune orice fel de carne, dar nu grasă) - cam 700 g
4 ouă
o cană cu suc de roșii
2 cepe mari
o ceașcă de smântână sau tot lapte
sare, piper, pătrunjel sau mărar
ulei pentru tavă și pentru călit
Cum o pregătim:
- punem cartofii la fiert, ca pentru piure, deci fără coajă;
- călim ceapa tocată, adăugăm mirodenii, apoi punem și carnea tocată;
- călim acest amestec, la nevoie punem 1-2 linguri de sos de roșii;
- după ce e gata carnea - în vreo 10 minute, o dăm deoparte și adăugăm un pahar de suc de roșii, potrivm de sare, punem verdeață și 2 ouă - la final, când nu e carnea fierbinte; trebuie să rezulte un sos de carne, dar mai gros:
- facem cartofii piure, adăugăm lapte și sare;
- ungem o tavă cu ulei, întindem un strat de piure - jumătate din cantitate;
- punem compoziția din carne, apoi restul de cartofi;
Vara, o ormez cu felii de roșii și ardei, acum am stropit-o cu puțin sos de roșii.
- nivelăm și adăugăm cele 2 ouă rămase, bătute cu smântână sau lapte.
Se coace cam 40 de minute sau mai mult, să fie rumenită ușor.
Este absolut excelentă.
O adoră și copiii.
Poftă bună!