contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Musaca De Vinete

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

E inca timpul vinetelor, se gasesc in toate pietele si ne asteapta sa ne bucuram de prospetimea lor. Imi place salata de vinete coapte, imi place si salata de vinete cu tahini, ador evantaiul de vinete, dar de curand am preparat o Musaca de vinete care a iesit absolut savuroasa si, in special, extrem de aspectuoasa. Recunosc ca a fost un pic complicat si mi-era teama ca la cuptor sa nu se prabuseasca turnulete de musaca de vinete, dar au rezistat eroic. Iar pentru ca noi am avut vreo doi amici la masa, am vrut sa fac musacaua de vinete cat de cat aspectuoasa. De regula o prepar in straturi simple si normale, in vas mare termorezistent la cuptor. Depinde de voi in ce maniera veti alege sa o prezentati, insa am incredere ca oricum va fi super-mega-delicioasa!

Musaca de vinete

Ingrediente pentru reteta de Musaca de vinete

  • 2 vinete
  • 500 gr carne tocata amestec (vita, porc)
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare tocata
  • 3 catei de usturoi
  • un praf de nucsoara
  • 400 gr rosii decojite si tocate marunt
  • 1 lingura mare de suc de rosii gros
  • 3 linguri de smantana (optional)
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • un praf de cimbru

Musaca de vinete

 Mod de preparare pentru reteta de Musaca de vinete

Incalziti cuptorul la 180 grade sau treapta 2 spre 3 la cuptorul de la aragzul obisnuit, pe gaz.

Spalati vinetele si taiati-le rondele de 1 cm grosime. Luati tava de aragaz si tapetati-o cu o hartie de copt. Asezati in tava rondelele de vinete, stropiti-le cu ulei de masline si presarati-le cu sare. Dati la cuptor pentru 25-30 minute.

Intre timp, intr-o tigaie incingeti niste ulei si caliti ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit, pana devine aurie si se inmoaie. Adaugati carnea tocata si un praf de nucsoara, amestecati si prajiti carnea vreo 5-7 minute. Adaugati rosiile decojite si tocate impreuna cu sucul de rosii si un strop de apa. Acoperiti cu un capac si lasati pe foc molcom timp de 10 minute.  Trageti de pe foc si adaugati (optional) smantana, putin cimbru si patrunjel proaspat tocat.

Acum veti asambla musacaua de vinete in felul urmator. Scoateti tava cu feliile de vinete de la cuptor si puneti intr-o tava mai mica, pe o foaie de copt, o felie de vanata, 2-3 linguri de compozitite de carne si sos, apoi iarasi o felie de vinata si tot asa pana claditi un turnulet din 4-5 felii de vanata. Daca va este mai simplu puteti sa asamblati totul intr-un vas yena, sau orice fel de vas termo, echilibrand compozitia si feliile de vinete, asezandu-le in cateva straturi suprapuse.

Dati la cuptor pentru 15 minute.

Serviti musacaua calda cu branza de burduf deasupra sau cu parmezan ras, pentru cei mai pretentiosi.

Pofta buna!

Musaca de vinete

Acest articol Musaca de vinete apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.