Musaca De Vinete
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Ingrediente:
Se poate pregati si in combinatie cu cartofi sau dovlecei.
500 g carne
3-4 vinete
2 cepe
marar
sare,piper,condimente
bulion sau pasta de tomate
ulei
3 oua
Mod de preparare:
Vinetele se spala se taie la capete si se curata de coaja de jur imprejur la distante de 3-4 cm.Se va vedea o parte cu coaja,o parte fara coaja.Se taie rondele sau fasii pe lung.
Se prajesc sau se rumenesc la gratar.Eu de regula le pregatesc la gratar deoarece sunt mai dietetice nu iese musacaua grasa(vinetele prajite inghit mult ulei).
Intr-un vas de yena uns cu putin ulei si tapetat cu pesmet asez un strat de vinete ,apoi un strat de carne si tot asa in straturi alternative pana se termina vinetele si carnea.Ultimul strat trebuie sa fie cu vinete.
Se introduce 10-15 min la cuptorul preincalzit in prealabil,apoi se scoate vasul si se toarna 2 oua batute cu putin bulion sau pasta de tomate.Se reintroduce vasul la cuptor sa se rumeneasca frumos.