Musaca De Vinete
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
asd
Vedeta perioadei asteia,la noi in casa,este muscaua de vinete.O fac ca toata lumea,atata doar ca condimentez mai special carnea.
INGREDIENTE :
-3 vinete mari
-1 kg carne tocata de vaca
-3-4 cepe mari tocate
-1 ardei iute sau pasta de ardei iute
-1 Lg menta uscata ( sau verde )
-1 lg ghimbir macinat
-sare,piper
-6 rosii mari
-parmezan ras
-ulei
-smantana
MOD DE PREPARARE:
-se toaca ceapa si se caleste impreuna cu ardeiul iute
-se adauga carnea si se gatesc impreuna pana ce s-a evaporat toata zeama lasata,apoi se potriveste de sare ,piper si se adauga menta si ghimbirul.
-vinetele necuratate de coaja se taie rondele,se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare,minim 1/2 ora.
-apoi se preseaza usor si se prajesc pe fiecare parte in ulei,dupa care se scot intr-un castron.
-intr-o cratita se pun stratuturi vinete,carne,rondele de rosii si parmezan si se termina cu rosii.uleiul lasat de vinete se pune in cratita,apoi se pune la cuptor pana rosiile prind o crusta frumoasa
-se serveste cu smantana.