Musaca De Vinete
Sursa Musaca de vinete
articol scris de hai-sa-bucatarim.blo blog hai-sa-bucatarim.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 2 vinete
- 1 / 2 ceasca ulei vegetal 200 gr. carne de miel de miel (sau de vită) taiata in cuburi
- 1 / 2 linguriţă de sare
- 1 / 4 linguriţă de piper negru
- 1 / 2 linguriţă condiment din Orientul Mijlociu
- 100 gr sos de rosii
- 2 căni de apă
- 2 roşii coapte
Mod de preparare:
Se taie vinetele în lungime (felii de 1 / 2 cm grosime ). Se presara pe bucatile de vinete sare si apoi se pun intr-o strecuratoare lasandu-se sa se scuirga timp de aproximativ 30 de minute.
Într-o tigaie se pune ulei la incins apoi se vor prăji vinetele în ulei fierbinte pe fiecare parte, până cand prind o culoare maro auriu. Cand se scot feliile de vinete prajite se pun pe o farfurie peste un servetel absorbant ptr. a ramane fara surplusul de grasime. În aceeaşi tigaie, prajiti cubuletele de miel (sau carne de vită), apoi se toarna peste bulionul si se lasa pana cand bulionul lichid se evapora. Se adaugă sare, piper şi condiment, si se lasa la foc mic pentru aproximativ 20 de minute. Se aseaza intr-un vas iena o jumătate de felii de vinete în partea inferioara peste se pune amestecul de carne apoi peste cealalta parte de vinete. Se toarnă restul de sos de roşii şi apă peste straturi, apoi deasupra se aranjeaza felii de roşii. Coaceţi într-un cuptor pentru aproximativ 45 minute sau până când devine gros. Să stea timp de aproximativ 10 de minute înainte de servire.
Puteti servi cu lipie si / sau orez.Author:FdX