Musaca De Vinete
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
- frunze de patrunjel, tocat
- parmezan sau cascaval ras...un preparat traditional, intr-o alta prezentare...cum spune la mine-n revista :P
...si cu un ingredient special: carne de miel!!! ...mi-a mai ramas de-aici exact pentru o portie, hi,hi...
Imbietoare combinatie, veti vedea!!! :))
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Taiati vinetele in felii groase de 1 cm. si asezati-le intr-o tava de copt:
Presarati-le cu sare, piper si stropiti-le cu ulei de masline:
Dati la cuptor timp de 25 de minute:
Incingeti o lingura de ulei si caliti timp de 5 minute ceapa tocata si cateii de usturoi zdrobiti, amestecand incontinuu. Adaugati carnea de miel si praful de nucsoara (doar daca il agreati, desigur :P)
Prajiti carnea timp de 5-10 minute, pana se rumeneste. Adaugati piureul de rosii si rosiile taiate cubulete (eu am adaugat si-un dovlecel taiat cubulete, care i-a dat o "dulceata" si un gust nemaipomenit)
Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc mic timp de 10 minute:
Luati vasul de pe foc si cand intreaga compozitie se racoreste, adaugati smantana si patrunjelul tocat:
Pe fiecare felie de vanata asezati o cantitate de compozitie de carne tocata:
...acoperita de o alta felie de vanata:
...din nou carne tocata, urmata de alta felie de vanata...ma urmariti?! :P
...dupa care dati totul la cuptor timp de 10 minute, cand vor arata cam asa :)
Presarati parmezan ras sau cascaval (la noi in casa parmezanul e tabu :D) si serviti cu salata verde...sau cu ce vreti voi :))
...atat de bun, ca n-am cuvinte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reteta recomandata de savalaura.blogspot.com